Ingezonden persbericht


Unica in leiderskwadrant voor CRM Multichannel Campaign Management Unica toonaangevend in interactieve marketing

Amsterdam, 5 mei 2009 - Unica Corporation (Nasdaq: UNCA), wereldwijd marktleider van software voor Enterprise Marketing Management (EMM), is door analistenbureau Gartner geplaatst in het leiderskwadrant van het 'Magic Quadrant' voor CRM Multichannel Campaign Management (MCM) 2009.

Het Gartner Magic Quadrant definieert bedrijven als leiders, die "constant en aanzienlijk beter presteren op het gebied van eenvoudig en geavanceerd campagnemanagement en op integratie met e-marketing. Leiders profileren zich sterk op de markt, hebben een hoge marktpenetratie, een sterk marktmomentum en een strategische visie op de groei van de markt voor campagnemanagement."

"Unica biedt de meest complete interactieve marketing-oplossing die er op dit moment op de markt is. We denken dat onze plaatsing in het leiderskwadrant voor Multichannel Campaign Management onze wereldwijde marktpositie verder zal versterken", zegt Yuchun Lee, CEO van Unica. "Marketeers hebben tegenwoordig te maken met ontelbare uitdagingen, zeker doordat campagnemanagement zich blijft ontwikkelen. Onze geavanceerde, interactieve marketingtechnologie ondersteunt inkomende en uitgaande communicatie, zowel on- als offline. Dit helpt marketeers bij het benaderen van klanten op het juiste tijdstip, wat uiteindelijk positief zal bijdragen aan de omzet van organisaties."

De uitzonderlijke Unica Campaign Management-oplossing stelt marketeers in staat multichannel communicatiestrategieën op maat te ontwikkelen, te testen, te optimaliseren en toe te passen. Met interactieve marketing van Unica, waarbinnen de campagne een centrale plaats inneemt, kunnen marketeers buiten de gebaande paden van het standaardmarketingmanagement treden. Door middel van een persoonlijke dialoog met klanten kunnen marketeers de maximale hoeveelheid informatie halen uit het gedrag van klanten en zo de meest optimale marketingboodschap formuleren voor elk kanaal op elk gewenst moment.

Meer informatie over de producten en oplossingen van Unica is te vinden op www.unica.com.

###

Over Unica

Unica® Corporation (Nasdaq: UNCA) is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van software en services voor Enterprise Marketing Management (EMM). De marketingbeheeroplossingen van Unica, de meest uitgebreide EMM-suite op de markt, stroomlijnen het volledige marketingproces: van analyse en planning tot en met projectmanagement, uitvoering en evaluatie. Meer dan 800 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Unica voor hun marketingbeheer.

Het hoofdkantoor bevindt zich in Waltham (Massachusetts, VS). Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in de hele wereld. Bezoek www.unica.com voor meer informatie.