Ingezonden persbericht


Avaya wint Global Market Leadership Award 2008
Onderzoeksbureau Frost & Sullivan bekroont Avaya tot wereldwijd leider in Audio Conferencing Bridge

Nieuwegein, 5 mei 2009 - Avaya, wereldwijd marktleider in zakelijke communicatiesystemen, heeft de Global Market Leadership Award 2008 gewonnen in de Audio Conferencing Bridge markt. Avaya krijgt deze prijs van onderzoeksbureau Frost & Sullivan op basis van het aantal leveringen en haar dominante marktaandeel. Avaya sleept deze prijs voor het tweede jaar op rij in de wacht. Frost & Sullivan baseert de leiderschapsprijs voor Avaya op het recente onderzoeksrapport waarin een analyse van de marktstimulerende en -beperkende factoren, de concurrentie, groeikansen en belangrijke leveranciers op de wereldwijde Audio Conferencing Bridge-markt opgenomen zijn. Dit rapport laat zien dat het leiderschap van Avaya op het gebied van Unified Communications-oplossingen wordt onderstreept door het aantal leveringen en de gegenereerde omzet tussen 2007 en 2009. Volgens Frost & Sullivan bedraagt de wereldwijde omzet op de Audio Conferencing Bridge-markt in 2007 116,3 miljoen dollar. Dit gaat om een groei van 6,1 procent ten opzichte van het jaar ervoor - 2006, toen de omzet 109,6 miljoen dollar bedroeg. Qua gegenereerde omzet behield Avaya haar toppositie met een aandeel van 27 procent. "Avaya behoudt haar concurrentiepositie op de messaging- en audio conferencing-markt en bereikte dit doordat het bedrijf zelfbewust bouwde aan het huidige portfolio met een robuust messaging- en audio conferencing-aanbod", zegt Elka Popova, Program Director Unified Communications bij Frost & Sullivan.

De audio conferencing-functionaliteit van Avaya is terug te vinden in Avaya Meeting Exchange, Avaya Web Conferencing, Avaya one-X® Portal en one-X Communicator. "Audio conferencing is de spil in elke Unified Communications-strategie", zegt Alain Huys, Managing Director Belux bij Avaya. "Bedrijven die hun communicatie-infrastructuur moderniseren op basis van de flexibele, betrouwbare oplossingen van Avaya, kunnen rekenen op een aanzienlijke ROI en een stijgende productiviteit van werknemers." Eerder kreeg Avaya erkenning van Frost & Sullivan als 'Enterprise Communications Applications Company of the Year' voor haar activiteiten op de Unified Communications-markt.

###

Over Avaya
Avaya is wereldwijd marktleider in zakelijke communicatiesystemen. Het bedrijf levert Unified Communications, contactcenteroplossingen en gerelateerde diensten direct en via zijn partnerkanaal aan vooraanstaande organisaties over de gehele wereld. Bedrijven van elke omvang vertrouwen op Avaya voor state-of-the-art communicatie die de efficiëntie, samenwerking, klantenservice en concurrentiekracht verbetert.