Ingezonden persbericht


Persbericht

Citrix maakt resultaten eerste kwartaal bekend
Kwartaalomzet van 369 miljoen dollar;
Winst per aandeel (GAAP) 0,04 dollar;
Winst per aandeel (NON-GAAP) 0,32 dollar

Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) wereldwijd markleider op het gebied van application delivery infrastructure, heeft de financiële resultaten bekend gemaakt over het eerste kwartaal van boekjaar 2009, dat eindigde op 31 maart 2009.

In het eerste kwartaal van boekjaar 2009 behaalde Citrix een omzet van 369 miljoen dollar. Vergeleken met de omzet van het eerste kwartaal van 2008 van 377 miljoen dollar betekent dit een lichte daling van 2 procent.

"Ik ben tevreden met onze prestaties dit eerste kwartaal, in de moeilijkste macro-economische periode sinds jaren", zegt Mark Templeton, President en CEO van Citrix Systems. "Veel bedrijven verlagen hun IT-budgetten . Hierdoor worden onze enterprise- en SaaS-producten van nog groter belang, aangezien ze de IT-kosten verlagen en tegelijkertijd de flexibiliteit bieden die nu nodig is."

Belangrijkste resultaten uit het eerste kwartaal van 2009 ten opzichte van het eerste kwartaal in 2008 zijn onder andere:
- Inkomsten uit productlicenties daalden met 24 procent;
- Inkomsten uit licentie-updates stegen met 11 procent;
- Inkomsten uit online diensten stegen met 16 procent;
- Inkomsten uit technische diensten, waaronder consultancy, training en technische ondersteuning, stegen met 8 procent;
- Een omzetdaling van 11 procent in EMEA.

Andere hoogtepunten van Citrix uit het eerste kwartaal zijn:
- De introductie van Citrix HDX technologie voor Citrix XenDesktop en XenApp en Citrix Essentials voor XenServer en Microsoft Hyper-V;
- Vernieuwing van het vlaggenschip product voor application delivery, Citrix XenApp, waadoor het leveren van Microsoft applicaties, als on-demand services, gemakkelijker en kostefficiënter voor IT wordt;
- De introductie van de nieuwste versie van XenServer, het virtualisatieplatform van Citrix, die gratis wordt aangeboden;
- De verder uitgebreide samenwerking met Microsoft op gebied van servervirtualisatie met Citrix Essentials(TM) for Microsoft® Hyper-V(TM), en de aangekondigde samenwerking met Intel Corporation.

Het volledige persbericht is te vinden op volgende link: http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=1689726

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Citrix
Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) is wereldwijd marktleider en de meest vertrouwde naam op het gebied van application delivery infrastructure. Meer dan 230.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op Citrix om elke gebruiker optimaal toegang te bieden tot elke applicatie, met de beste prestaties, het hoogste beveiligingsniveau en de laagste kostprijs. De complete Fortune 100 en 99% van de Fortune Global 500 maakt gebruik van Citrix, alsmede honderdduizenden kleine bedrijven en particulieren. Citrix heeft ongeveer 10.000 verkoop- en alliantiepartners in meer dan 100 landen. In 2008 behaalde Citrix een omzet van $1,6 miljard. Kijk voor meer informatie op www.citrix.com.

Voor meer persinformatie kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Citrix-Systems/c/389 of contact opnemen met:

Freek Janssen
Tel: +31 (0)40 235 4600
E-mail: freekj@lewispr.com

Nienke Schipper-Pauw van Citrix Systems
Tel: +31 (0)347 324 845
E-mail: Nienke.Schipper@eu.citrix.com
http://www.citrix.nl