Ingezonden persbericht


NEWSFLASH

HAUTE CUISINE GOED VOOR 10.000 US DOLLAR
TOPCHEFS BEREIDEN SUCCESVOL BENEFIETDINER IN VIETNAM

Mei, 2009 - Het benefiet Koninginnebal dat op zaterdag 25 april in Vietnam werd georganiseerd heeft maar liefst 10.000 US Dollar opgeleverd. De Nederlandse topchefs Julius Jaspers, Alain Caron, Ron Blaauw en Menno Post bereiden een hoogstaand diner, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de stichting KIDS; een initiatief van Jaspers dat zich inzet voor straatkinderen, voornamelijk meisjes, in Vietnam. Zo krijgen deze meisjes, die verblijven in de door Nederlanders gerunde safehouses in Ho Chi Minh City, zicht op een nog betere toekomst.

Het bijzondere Koninginnebal werd gehouden in restaurant The Deck in Ho Chi Minh City. De vier topchefs, Julius Jaspers, Alain Caron, Ron Blaauw en Menno Post verwenden de 350 internationale gasten met de meest heerlijke culinaire hoogstandjes inclusief bijpassende Aziatische touch. De marmelade van tomaat met schuim van Parmezaanse kaas werd afgewisseld door spiesjes van gerookte paling en à la minute gegrilde gamba's met een curry dip. Als hoogtepunt volgde een navarin van lam met curry en het diner werd afgesloten met een gelei van ananas met vanille-ijs, Baileysroom en een crunch-krokantje. Door deelname aan het galadiner leverden de gasten een bijdrage aan stichting KIDS, de drijvende kracht achter de diverse safehouses in de Zuid-Vietnamese stad. Met recht; smullen voor het goede doel!

Stichting KIDS (Kids In DistresS) is een initiatief van Julius Jaspers en zet zich in voor straatkinderen in Vietnam. Safehouses 'Sunflower', 'Lotus' en 'Lemongrass' in Ho Chi Minh City zijn door KIDS opgezet in samenwerking met de Womens Charity Association. Het initiatief van Jaspers is niet onopgemerkt gebleven: voor zijn activiteiten in Vietnam kreeg de voormalig chef-kok, cateraar, kookstudiohouder en kookboekenschrijver in 2005 een lintje van de Vietnamese regering. Zie voor meer informatie www.studiobazar.com of www.smartday.nl

Ingezonden persbericht