VVD


5-5-2009

Er is maar een partij van de arbeid: de VVD

Met de campagne "Nederland Opnieuw" wil de VVD de discussie over politiek in Nederland veranderen.

We brengen onze standpunten tussen mensen, op straat. Duidelijk, prikkelend en bereid tot discussie. Geen loze kreten, maar inhoudelijke standpunten over problemen die we willen oplossen door er met een frisse blik naar te kijken. Vandaag is de VVD in Amsterdam en Utrecht aanwezig met de stelling:

Er is maar een partij van de arbeid: de VVD

Met deze stelling wil de VVD de discussie op gang te brengen over hardwerkend Nederland. Want de VVD vindt dat werk moet lonen. Het verschil tussen uitkering en minimumloon moet dus groter. Wij kiezen voor de warmte van een baan, niet voor de kilte van een uitkering. Voor jongeren geldt: werken of leren. Voor alleenstaande moeders: solliciteren! Wij gaan uit van wat mensen wél kunnen, schrijven mensen niet af. Een artikel van de hand van Mark Rutte over dit onderwerp is te vinden op de opiniepagina van NRC.nl.

Deze actie is een vervolg op eerdere uitingen binnen deze permanente VVD-campagne. Vanaf 27 april hebben we op diverse locatie in en om het openbaar vervoer in Nederland de stelling gepresenteerd: "Voortaan voor iedereen die straf verdient: straf". Die stelling staat voor: Snel optreden van de politie en snel voor de rechter. Bij gewelds- en zedenmisdrijven altijd een schadevergoeding voor het slachtoffer. Geen taakstraffen meer. In geval van zelfverdediging: meer armslag aan degene die voor zichzelf en anderen opkomt. De VVD is er voor de helden en tegen de hufters.

In gezamenlijk overleg met de campagneleiders van de Nederlandse politieke partijen heeft de VVD besloten de campagne voor de Europese Parlementsverkiezingen dinsdag te hervatten. Dat betekent ook dat we, naast de Europese campagne, doorgaan met de campagne "Nederland Opnieuw" die op 27 april net was gestart.

Kijk voor meer informatie op: www.nederlandopnieuw.nl