Liz Claiborne Inc. Benoemt Thomas Grote tot CEO van Mexx, Benoemt Tom Fitzgerald tot Ceo van Lucky Brand Jeans 05/05/2009 13:35

PR Newswire

NEW YORK, May 5 /PRNewswire/ -- Liz Claiborne Inc. (NYSE:LIZ) heeft vandaag twee belangrijke bestuursbenoemingen bekendgemaakt.

Thomas Johannes Grote benoemd tot CEO van Mexx Thomas Johannes Grote, voorheen Brand President bij ESPRIT, is benoemd tot Chief Executive Officer van Mexx Worldwide. De heer Grote treedt op 1 oktober 2009 in dienst van de onderneming, alwaar hij zal rapporteren aan William L. McComb, Chief Executive Officer van Liz Claiborne Inc. Tot die tijd blijft de dagelijkse leiding van Mexx in handen van het huidige Managementteam, waar nodig met inbreng van de heer McComb.

Naar aanleiding van deze aankondiging zei de heer McComb: "Thomas is bij uitstek gekwalificeerd om de uitdagingen bij Mexx aan te gaan. Hij heeft een sleutelrol gespeeld bij de bijna 15 jaar van onafgebroken wereldwijde groei van ESPRIT. Dit merk heeft hij tot een begrip gemaakt in heel Europa - de belangrijkste markt voor Mexx. Daarnaast heeft hij uitstekende vaardigheden op het gebied van merchandising en ligt zijn focus als CEO echt op marketing en het product. Ook heeft hij ruime ervaring op het gebied van vertical retail en wholesale, waaronder sterke banden met de groothandelssector in heel Europa. En misschien nog wel het belangrijkste van alles: hij begrijpt en heeft de grootste waardering voor waar het merk Mexx uiteindelijk voor staat en wat het vanaf het begin groot heeft gemaakt. We vinden het fantastisch dat hij bij het team komt."

Tom Fitzgerald benoemd tot CEO van Lucky Brand Jeans Tom Fitzgerald, CEO ad interim van Mexx en Senior Vice President, Direct Brand Services bij Liz Claiborne, treedt met ingang van 1 juli aanstaande aan als Chief Executive Officer van Lucky Brand Jeans. In samenwerking met Liz Munoz, President van Lucky Brand Jeans, en medeoprichters Gene Montesano en Barry Perlman wordt de heer Fitzgerald verantwoordelijk voor groei-initiatieven voor het merk.

Over deze benoeming zei de heer McComb: "Tom komt met zijn operationele ervaring, merkinzicht en managementvaardigheden de uiterst creatieve cultuur van Lucky Brand Jeans versterken net nu het merk op het punt staat om belangrijke groeikansen na te jagen. Zijn krachten op het gebied van detailhandel, bedrijfsvoering, marketing en financiën vormen een mooie aanvulling op die van Liz, Gene en Barry in een periode waarin de onderneming zich richt op aanzienlijke groei van de activiteiten."

Hij voegde daaraan toe: "Tevens wil ik Tom bedanken voor de toewijding en het geweldige werk dat hij als CEO ad interim bij Mexx heeft laten zien. Tom nam de heroriëntatie van de organisatie in de hand en hakte ook een aantal belangrijke knopen door met betrekking tot producten, detailhandel en positionering om de teruglopende omzet aan te pakken. Er volgde een periode van verandering bij de onderneming - verandering op het gebied van structuur, leidinggevende verantwoordelijkheden per functie, kostenstructuur en - cruciaal - product- en marketingrichting. Wij geloven dat deze veranderingen de resultaten van Mexx over de tweede helft van 2009 positief zullen beïnvloeden. Met zijn leiderschap heeft hij ervoor gezorgd dat het Mexx-team openstond voor nieuwe ideeën zodat het onder leiding van Thomas verder kan groeien."

Bestuurlijke achtergrond: Thomas Grote De heer Grote vervulde meest recentelijk de functie van President van Esprit Brand bij ECOR-SF Inc. In deze hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor alle operationele zaken met betrekking tot het merk Esprit, waaronder groothandel, detailhandel en licenties. Ook was hij President van Esprit Brand bij Esprit Holdings Ltd., Joint Chief Operating Officer van Esprit Brand en Head of Groups Wholesale Operations van Esprit Holdings Ltd., waarbij hij verantwoordelijk was voor het groothandelsbedrijf en de wereldwijde strategie en toezicht hield op de bedrijfsactiviteiten van Esprit. De heer Grote diende als Executive Director van ECOR-SF Inc. en als Executive Director van Esprit Holdings Ltd. Hij trad in 1990 bij Esprit Holdings Ltd. in dienst als Key Account Manager van de afdeling accessoires en werd later bevorderd tot Sales Manager. In 1992 verliet hij tijdelijk het bedrijf om voor In-Wear in Duitsland als Sales Manager van de divisie herenmode te werken en werd daar bevorderd tot Managing Director. In juni 1996 keerde hij terug bij Esprit Holdings Ltd.

Bestuurlijke achtergrond: Tom Fitzgerald De heer Fitzgerald heeft een uitgebreide achtergrond waar het gaat om het werken met merken van wereldformaat. Hij heeft een diepgaand inzicht in de detailhandel en sterke ervaring in operationeel en financieel management. Hij trad 18 maanden geleden in dienst bij Liz Claiborne Inc. en is afkomstig van een portfoliobedrijf van Bain Capital waar hij Executive Vice President en Chief Financial Officer was. Daarvoor vervulde hij diverse operationele sleutelfuncties bij Limited, Inc., waarbij hij meest recentelijk diende als COO/Co-Leader van Bath & Body Works, een detailhandelsonderneming met een omzet van $2 miljard. De heer Fitzgerald heeft tevens 16 jaar voor PepsiCo gewerkt in diverse leidinggevende posities bij verschillende PepsiCo-merken, zowel nationaal als internationaal.

Over Mexx Mexx voert een uitgebreid assortiment aan modekleding en lifestyle-accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. Onze eigentijdse en betaalbare producten zijn te koop in meer dan 66 landen: in heel Europa, Canada, het Midden-Oosten en de regio Azië/Pacific. Kijk voor meer informatie op http://www.mexx.com.

Over Liz Claiborne Inc. Liz Claiborne Inc. ontwerpt en voert een internationale portefeuille aan topmerken voor de detailhandel waaronder Kate Spade, Juicy Couture, Lucky Brand en Mexx. De Onderneming heeft daarnaast een verfijnde groep merken voor warenhuizen met sterke consumentenfranchises waaronder de merkenfamilies Liz Claiborne en Monet, Kensie, Kensiegirl, Mac & Jac en de gelicenseerde DKNY Jeans Group. Kijk voor meer informatie op http://www.lizclaiborneinc.com.
Contactpersoon Investor Relations: Robert J. Vill, Vice President - Finance and Treasurer, Liz Claiborne Inc., Tel: +1-201-295-7515; Contactpersoon Media: Jane Randel, Vice President, Corporate Communications, Liz Claiborne Inc.,Tel: +1-212-626-3408






-