Ingezonden persbericht




PERSBERICHT 5 mei 2009

ISSO komt met Instructieboek Power Quality

Onlangs verscheen het ISSO-instructieboek Power Quality. Het instructieboek is leidraad bij de basiscursus Power Quality en dient tevens als naslagwerk.

Cursus Power Quality

Inmiddels zijn de cursussen Power Quality van start gegaan. In opdracht van het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf OTIB en met medewerking van de vakgroep Elektro Installatiebedrijf van Uneto-VNI heeft ISSO voor de installatiesector een speciale cursus ontwikkeld rond Power Quality. Men gaat bij deze cursus in op de problemen die zich op dit terrein kunnen voordoen. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de oplossingen die de installateur de klant kan bieden. Deze interessante en hoog gewaardeerde cursus is onontbeerlijk voor bedrijven die zich (willen) begeven op de markt van Power Quality (PQ).

Basisbegrippen elektriciteitsleer
Voordat Power Quality behandeld kan worden, is kennis van de basisbegrippen van de elektriciteitsleer noodzakelijk. Daarom worden deze als eerste in het instructieboek behandeld. Deze kennis moet aanwezig zijn voordat er aan de rest van het instructieboek kan worden begonnen.

Praktijkcases
Zowel in de cursus als in het instructieboek worden praktijkcases behandeld met waarnemingen of problemen die kunnen ontstaan door een slechte netkwaliteit. Ook wordt in deze cases beschreven hoe men achter de benodigde informatie kan komen die noodzakelijk is om het probleem op te lossen.

Na deze casestudies worden de fenomenen die ten grondslag liggen aan de waarnemingen verklaard. Vervolgens worden de waarnemingen gekoppeld aan de fenomenen, vervolgens komen de verschillende meetmethodes voor Power Quality problemen aan bod. Daarna worden de oorzaken van de fenomenen uitgelegd met hun oplossingen.

Meer informatie

Het instructieboek Power Quality kost ¤ 95,- ((ex. BTW ) en is te bestellen via de ISSO-Winkel op www.isso.nl. Op deze website vindt men tevens meer informatie over de cursus Power Quality.