Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 5 mei 2009

FrontRange Solutions lanceert nieuwe suite voor Software Asset Management

SAM suite voor software discovery, license management en lifecycle management

FrontRange Solutions, één van de toonaangevende aanbieders van oplossingen voor IT-beheer, heeft een complete suite voor Software Asset Management geïntroduceerd. De nieuwe FrontRange SAM Suite(TM) geeft een compleet en altijd up-to-date overzicht van alle software, die in een organisatie in gebruik is. Organisaties kunnen dankzij de SAM suite bijvoorbeeld flinke kostenbesparingen realiseren door uitgaven aan onnodige softwarelicenties te beperken of boetes voor illegaal gebruik van software te voorkomen.

De FrontRange SAM Suite is het eerste product van de Infrastructure Management Group, die onlangs door FrontRange Solutions werd opgezet. De afdeling houdt zich bezig met drie gebieden, die in bedrijven en hun IT-organisaties doorgaans voor veel problemen zorgen: de inkoop van software, het beheer van software en de controle op een juist gebruik van software. De nieuwe FrontRange SAM Suite bestaat uit drie modules: asset discovery, licentie management en application lifecycle management. De ontwikkeling van deze nieuwe, geïntegreerde oplossing was mogelijk door de overname van de softwarebedrijven Enteo in 2007 en Centennial Software in 2008.

"In het huidige, economische klimaat moeten bedrijven in staat zijn om snel kostenbesparingen te realiseren en onnodige kosten waar mogelijk te vermijden", zei Andy Burton, vice-president van de Infrastructure Management Group van FrontRange. "De FrontRange SAM Suite is een single-vendor oplossing, waarmee zij deze doelstellingen eenvoudig kunnen realiseren. Het aanhouden van overbodige licenties wordt namelijk vermeden, terwijl ook hoge boetes voor ongeoorloofd gebruik van software voorkomen worden. Wij denken, dat het managen van software licenties door de toenemende controle van softwareleveranciers en organisaties als de Business Software Alliance, die toezien op een correct gebruik van de licenties, in 2009 wel eens een van de speerpunten van IT-afdelingen kan worden."

"Wij verwachten, dat IT-organisaties in deze moeilijke tijden hun aandacht speciaal zullen richten op software asset management", zegt Fred Broussard, onderzoeksdirecteur IT Service Management bij IDC. "Een van de eerste stappen voor het opzetten van een effectief programma voor software asset management is het exact in kaart brengen van de software die in de organisatie gebruikt wordt en ervoor te zorgen dat de licenties van al die software en het gebruik ervan goed geregistreerd is." Behalve controle van alle bestaande licenties kan de FrontRange SAM Suite ook signaleren of er wellicht niet te veel licenties aanwezig zijn als gevolg van onnodige overlappingen, dubbele licenties of licenties voor overbodige of verouderde software. Bovendien kan de IT-organisatie met behulp van de suite haar productiviteit verhogen door automatisering van een aantal taken rond het beheer en de configuratie van software.


---