Blue Billywig Barometer: flinke toename kijktijd online video

Verwachte marktgroei videocommercials

Hilversum, 5 mei 2009 - Webvideo heeft afgelopen jaar een flinke groei doorgemaakt. Het aantal videoviews op internet is in een jaar toegenomen met ruim 26 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit is een van de uitkomsten van het barometeronderzoek uitgevoerd door Blue Billywig . De leverancier van geavanceerde
videomanagementoplossingen heeft het onderzoek afgenomen onder Nederlandse (web)uitgevers, mediabedrijven en retailorganisaties.

Daarnaast is de gemiddelde kijktijd per bekeken video het afgelopen jaar toegenomen met 41 procent tot gemiddeld 73 seconden per filmpje. Blue Billywig schrijft de toename in kijktijd toe aan een betere afstemming van content op de internetkijker. Daarnaast is de techniek voor het afspelen van video's verfijnd, waardoor deze beter kunnen worden afgespeeld en gemeten.

Voorbeelden van veelbekeken video's waren de aanslag op Koninginnedag, de crash van een vliegtuig van Turkish Airlines bij Schiphol en evenementen zoals de inauguratie van Obama. Uit het onderzoek blijkt dat de interesse voor InVideo-advertising toeneemt. InVideo-advertenties zijn geanimeerde overlays die onderaan een video worden vertoond, kort nadat de video is gestart. Met de introductie van 'InVideo Ads'

in Nederland door Google is een begin gemaakt met de vercommercialisering van YouTube.

"De groei in het aantal videoviews is te verklaren uit het feit dat steeds meer mensen gewend raken aan het kijken van video op internet. Met het groeiend aantal kijkers worden webvideo's steeds interessanter voor adverteerders", aldus Martijn Garretsen, commercieel directeur van Blue Billywig. "Wij schatten dat het totaal verdienpotentieel met videocommercials in Nederland voor het komend jaar ruim dertig miljoen euro zal zijn. Nederlandse webuitgevers zijn slechts in staat om vijf à zes miljoen euro hiervan te verzilveren. Een mogelijke oorzaak is het ontbreken van standaarden voor InVideo commercials. Daarnaast speelt ook de onbekendheid met de effectiviteit van InVideo-advertising een rol. Op dit gebied loopt Nederland achter ten opzichte van buitenlandse partijen."

Hotlinks
Website Blue Billywig
Producten Blue Billywig
Klik hier voor meer foto's in hoge resolutie

Martijn Garretsen Videoplayer Blue
Billywig: Sfeerverslag IFFR


---

Over Blue Billywig
Blue Billywig levert software en implementatiediensten en is marktleider in Nederland voor het beheren en publiceren van audiovisueel materiaal met het Blue Billywig Video Management System. De oplossingen van Blue Billywig onderscheiden zich door gebruiksgemak, hoge performance en naadloze integratie met alle gangbare content managementsystemen. Met zijn producten en diensten kan Blue Billywig klanten helpen bereik en kijktijd te vergroten via crossmediale kanalen als internet, mobiel en digitale televisie. Kijk voor meer informatie op: www.bluebillywig.com.