Ingezonden persbericht


5 mei 2009

Perfecte integratie in het netwerk:

EDPnet neemt sectorgenoten TALESSA en DOMESTIX over.

Onafhankelijk Internet Service Provider EDPnet heeft zopas de overname afgerond van het Belgische TALESSA en het Nederlandse DOMESTIX. Beide bedrijven werden volledig geïntegreerd in de eigen structuur. Daarmee wordt de klantenportefeuille van EDPnet gevoelig uitgebreid, maar haalt het bedrijf ook een stuk nieuwe know-how in huis.

Voor de bestaande klanten van beide bedrijven verandert er niets; meer zelfs, voortaan kunnen ze ten volle genieten van dezelfde perfecte service die EDPnet al haar klanten biedt. Ook de medewerkers en de kantoorfaciliteiten van TALESSA en DOMESTIX werden door EDPnet overgenomen.

Verdere groei door verstandig overnamebeleid
Provider Domestix telde zo'n 350 klanten in de wholesale en de zakelijke markt, terwijl Talessa circa 1000 particuliere klanten bediende. Bij de beslissing tot overname van zowel het Belgische Talessa als het Nederlandse Domestix - beiden actief op de markt sedert 2003 - speelden hun respectieve specialisaties wel degelijk een rol. Zowel de ip transit- en colocation-diensten van Talessa als de VOIP-activiteiten van Domestix versterken de meerwaarde die EDPnet haar cliënteel altijd wil bieden. Bovendien bevestigt het colocation-element nog maar eens dat EDPnet ook op dit vlak een speler is om rekening mee te houden. Ook de ADSL-producten van Talessa werden toegevoegd aan de EDPnet-portfolio, waar de focus onverminderd blijft liggen op de populaire Starter-, Home- en Office-abonnementen.

Beide ondernemingen zijn tijdens het eerste kwartaal van 2009 volledig overgezet op het professionele netwerk van EDPnet. Hun respectieve klanten zijn daarbij 'geruisloos' mee getransfereerd.

Eens te meer levert EDPnet een belangrijke inspanning voor de realisatie van haar vooropgestelde groeipatroon. De recente overnames illustreren het toekomstgerichte beleid van de Internet Service Provider, waarbij een ruim, flexibel aanbod en een optimale dienstverlening centraal staan.