Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van berovingen

Mierlo, 05-05-2009 o De politie is op zoek naar getuigen van twee berovingen die maandagavond in Mierlo plaatsvonden.

Een 18-jarige fietser uit Mierlo werd rond 22.35 uur op de Geldropseweg, ter hoogte van de Rederijklaan beroofd. Drie onbekende personen stonden op het fietspad en dwongen de fietser om te stoppen. Vervolgens werd hij geslagen door de daders en werd zijn tas van zijn schouder gerukt, waardoor hij met zijn fiets viel. Ook werd zijn mobiele telefoon weggenomen. De daders zijn vervolgens gevlucht. Op dat moment zou een donkerkleurige auto gepasseerd zijn met een mannelijke bestuurder die mogelijk iets van het gebeurde heeft gezien. De politie wil graag in contact komen met deze bestuurder.

Rond hetzelfde tijdstip werd op de Marktstraat een 65-jarige vrouw uit Mierlo van haar tas beroofd. De vrouw liep over de Marktstraat toen zij plotseling van achteren werd vastgegrepen en aan haar tas werd getrokken. De vrouw kreeg een stomp tegen haar been en viel, waarop de daders kans zagen om met de tas weg te rennen in de richting van de Ellenaar. In de tas van de vrouw zaten onder meer identiteitspapieren, een portemonnee met ruim honderd euro en enkele bankpasjes en een fototoestel.

Getuigen

Personen die iets gezien hebben dat met deze berovingen verband zou kunnen houden worden verzocht om contact op te nemen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem melding doen kan ook via 0800-7000. In het bijzonder zou de politie graag de automobilist willen spreken die maandagavond rond 22.35 uur het 18-jarige slachtoffer gepasseerd is op de Geldropseweg in Mierlo.