Ingezonden persbericht


Persbericht: Italo Elite

Nieuw muziekproject en clubavond gewijd aan italo disco. Lupe - Tom Trago - San Proper & Martin Duvall.

2e donderdag van de maand in Club Up - Amsterdam:
14 mei - 11 juni - 9 juli - 13 augustus - tbc.

Vier deejays maken een muziekproject en clubnacht gewijd aan italo disco.

Italo Elite neemt het soms wat foute imago van italo onder handen onder het op italosongteksten geinspireerde motto: Passion! Desire! Fantasy! Disco Re-edited - Join the Elite! Hun liefde voor italo sluimerde reeds als een niet aflatende guilty pleasure.

Zij maken italo disco van vroeger up-to-date voor het publiek door middel van re-edits en digitale techniek. Ook worden er instrumenten en zang toegevoegd aan geselecteerde beats en instrumentals van oude italoplaten.

Via Facebook kan men zich aanmelden bij de Italo Elite groep - om er als het ware bij te horen. Ook is er een weblog waar o.a. de re-edits kunnen worden beluisterd: www.italo-elite.blogspot.com

Ook internationale ontwikkelingen tonen dat de tijd rijp is voor italo disco. Voorbeelden: o.a. de sound van Glass Candy & The Chromatics op het Italians Do It Better label, de re-edits van Serge Santiago, de producties van Daniel Wang. In deze tijdsgeest zijn ook veel voorbeelden aan vormgeving en styling in modebladen e.d. sterk schatplichtig aan jaren '80 disco en dus ook italo. In Nederland is er ook de clubavond Club Pedrini in het Rotterdamse Hotel Central waar italo op frisse wijze wordt gepresenteerd. In Rotterdam leeft italo al langer dan in Amsterdam - met deejays en artiesten als o.a. David Vunk, Loud-E en I-F. Italo Elite wil deze sound in Amsterdam neerzetten en de rest van de wereld veroveren!

Italo Elite
14 mei - 11 juni - 9 juli - 13 augustus
Club Up
Korte Leidsedwarsstraat 126 - Amsterdam
22:00 - 4:00
5 euro

Op internet:
www.italoelite.blogspot.com
Facebook: Italo Elite - group



Ingezonden persbericht