Gemeente Hoorn

Start voorinschrijving Hoornse Wijkenlopen

Dit jaar organiseert het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn voor de twintigste keer de Hoornse Wijkenlopen. Deze lopen worden op acht achtereenvolgende woensdagavonden gehouden, vanaf woensdag 6 mei. De voorinschrijving is tot 20 april geopend.

Uit het aantal deelnemers aan voorgaande edities van de Hoornse Wijkenlopen blijkt dat de lopen zeer populair zijn, bij jong en oud. Vorig jaar zijn maar liefst 526 stempelkaarten verkocht. Om verzekerd te zijn van een stempelkaart voor de acht Wijkenlopen kan tot 20 april vooraf worden ingeschreven via www.sportopbouwwerkhoorn.nl.

Parcours
Het Sportopbouwwerk probeert bij iedere loop zo veel mogelijk variatie in het parcours aan te brengen. Zo wordt iedere woensdag een andere wijk van Hoorn aangedaan, waarbij de deelnemers de ene keer door een park rennen en de andere keer over een verharde ondergrond door de wijk. Het parcours is geschikt voor jong en oud en biedt goede trainingsmogelijkheden voor zowel de recreatieve als de wedstrijdloper. De looproute, die een lengte heeft van 2,5 kilometer, kan 1, 2, 3 of 4 keer worden gelopen, resulterend in de afstanden 2½, 5, 7½ of 10 kilometer.

Kidslopen
Ook dit jaar zijn er Kidslopen voorafgaand aan de reguliere Wijkenlopen. De Kidslopen worden georganiseerd in het kader van de BOS-Impuls. De BOS-Impuls is een tijdelijke stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs en Sport. Vanaf 2006 ontvangt de gemeente Hoorn een financiële bijdrage van het rijk voor projecten die in arrangementen sportieve of bewegingsactiviteiten voor jongeren aanbieden in samenwerking met buurt-, onderwijs-, en sportorganisaties. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan de Kidslopen. De afstand van één ronde bedraagt ongeveer 500 meter, ook hierbij kan het parcours maximaal vier keer worden gelopen. Het startschot klinkt bij de Kidslopen om 19.00 uur. Inschrijving is mogelijk vanaf 18.30 uur, de kosten bedragen 1 euro per persoon.

Voor de Kidslopen worden de Hoornse basisscholen benaderd. Er is een indeling gemaakt per wijk, rekening houdend met de locatie van de school, zodat de kinderen zich vooraf al kunnen inschrijven op deze wijk. Natuurlijk kunnen deze kinderen ook aan de andere Kidslopen in de andere wijken deelnemen. Hiervoor kunnen de kinderen zich ter plaatse inschrijven. Bij de laatste loop op 24 juni worden alle scholen gezamenlijk uitgenodigd.

Stempelkaart via www.sportopbouwwerkhoorn.nl Om aan de Wijkenlopen deel te nemen, zijn er twee mogelijkheden voor inschrijving. De deelnemers kunnen zich voor iedere loop op de avond zelf inschrijven vanaf 18.30 uur of ze kunnen een stempelkaart kopen. Een losse inschrijving kost 3,50 euro inclusief een medaille en 3 euro voor wie geen herinnering wilt ontvangen. Een stempelkaart kost 15 euro. Hiermee kunnen de deelnemers aan alle acht lopen deelnemen. Bij aanschaf van de stempelkaart ontvangt men een T-shirt. Om de drukte bij inschrijving op 6 mei te voorkomen, is het tot 20 april mogelijk om vooraf een stempelkaart te bestellen via www.sportopbouwwerkhoorn.nl.

Start
De tijdwaarneming gebeurt ook dit jaar door Nico Smal van Running Time. Het startschot klinkt bij iedere loop om 19.30 uur. Bouke Pitstra verzorgt het commentaar.

Schema
Datum

Wijk

Startplaats

Adres

06 mei

Kersenboogerd

Sporthal De Kers

Moerbalk 1, Hoorn

13 mei

Risdam-Noord

HSV Sport 1889

Hondsdraf 47, Zwaag

20 mei

Binnenstad

V.V. Hollandia

ABC Julianapark, Hoorn

27 mei

Nieuwe Steen

Hockeyvereniging W.F.H.C.

Nieuwe Steen 9, Hoorn

03 juni

Grote Waal

Kanovereniging Flevo

Dwaalpark 2, Hoorn

10 juni

Risdam-Zuid

Sportcentrum Vredehof

Vredehofstraat 5, Hoorn

17 juni

Zwaag

S.V. Westfriezen

Wilhelminastraat 11, Zwaag

24 juni

Hoorn-Noord

HRTC

Holenweg 14, Hoorn

De organisatie hoopt net als voorgaande jaren op een stijgend aantal deelnemers en wenst iedereen gezonde en sportieve Wijkenlopen toe. Meer informatie over de Wijkenlopen is tijdens kantooruren verkrijgbaar bij het Sportopbouwwerk, via telefoonnummer (0229) 25 26 20 of www.sportopbouwwerkhoorn.nl.
Laatste wijziging van deze pagina: 14 april 2009