Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Jacco Eltingh geeft jeugd tennisles op straat (persbericht 024, 2009)

Op 6 mei 2009 komt de `City Tennis Tour Eltingh & Haarhuis' naar Hoogezand-Sappemeer. Er wordt een echte tennisbaan gelegd op het plein voor het gemeentehuis in Hoogezand. Meervoudig wereldkampioen in het dubbelspel Jacco Eltingh zal de hele dag aanwezig zijn voor tips en het goede voorbeeld.

Vanaf 10.00 uur zal er in blokken van 40 minuten getennist worden en komen verschillende onderdelen van het spel in attractieve spelvormen aan de orde. De kinderen van de openbare basisscholen zijn die dag vrij. Het onderwijzend personeel heeft dan haar jaarlijkse Themadag in het gemeentehuis. De kinderen van de bijzondere scholen zijn de woensdagmiddag ook vrij.

Uitgangspunt van de City Tour is tennis op straat voor alle leeftijden, met als uiteindelijke doel zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor sport in het algemeen en iedereen aan te zetten tot meer bewegen en een gezonde leefstijl.

Er kan getennist worden tussen 10.00-12.00 uur en van 13.00-15.00 uur onder het motto: snel, swingend, pakkend, leerzaam en uitdagend. Mocht je vergeten zijn je aan te melden mail dan naar: w.smit@hoogezand-sappemeer.nl

Lunchbijeenkomst

In de middagpauze van het tennisevenement vindt er een lunchbijeenkomst in De Hooge Meeren plaats, waar gesproken wordt over hoe kinderen in het algemeen meer aan het sporten te krijgen en natuurlijk speciaal aan het tennissen. Aanwezig zullen zijn onder andere de voorzitters van de lokale tennisverenigingen, de wethouder van Sportzaken Roelof Stäbler, medewerkers van de tennisbond KNLTB en natuurlijk Jacco Eltingh, die met zijn grote ervaring hopelijk veel goede ideeën heeft.