Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Themadag openbaar basisonderwijs 6 mei (persbericht 025, 2009)

Onderwijzend personeel actief met muziek, dans en drama.

Op woensdag 6 mei vindt de jaarlijkse onderwijsthemadag Hoogezand-Sappemeer plaats, die dit jaar in het teken staat van muziek, dans en drama. Alle leerkrachten van de openbare basisscholen zullen die dag workshops volgen die aansluiten bij dit thema. De themadag vindt plaats in het gemeentehuis, het theater|kunstencentrum Het Kielzog en op diverse scholen verspreid in de gemeente.

De leerlingen van het openbaar basisonderwijs zijn vanwege deze themadag niet alleen 's middags maar ook `s ochtends vrij. In het kader hiervan organiseert het Openbaar Basisonderwijs Hoogezand-Sappemeer die dag verschillende activiteiten voor de kinderen van alle basisscholen in de gemeente.

Op het plein voor het gemeentehuis kunnen kinderen vanaf 8 jaar van 10.00 uur tot 15.00 uur op een echte tennisbaan tennissen onder begeleiding van ex -Wimbledonspeler Jacco Eltingh. Kinderen die geen tenniservaring hebben kunnen meedoen en kennismaken met deze sport. (Zie ook persbericht 024.)

Het sportcentrum De Kalkwijck in Hoogezand biedt kinderen van 7 jaar en ouder van 13.00 uur tot 15.00 uur een gevarieerd spelprogramma aan met als afsluiting een spannende theatervoorstelling.

In de bibliotheek bij het winkelcentrum de Hooge Meeren in Hoogezand kunnen de jongste kinderen van 4-6 jaar, samen met bijvoorbeeld opa, oma of de oppas vanaf 14.30 uur allerlei opdrachten en spelletjes doen.