Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden gaat speelruimtebeleid evalueren

De gemeente Coevorden gaat op woensdag 6 mei aanstaande het gemeentelijke speelruimtebeleid evalueren. Alle betrokkenen en speeltuinbeheerders ontvangen een brief waarin zij uitgenodigd worden om hieraan deel te nemen. De bijeenkomst vindt plaats in De Spinde in Dalen en begint om 19.30 uur.

In mei 2003 heeft de gemeenteraad van Coevorden de notitie `Buitenspelen in Coevorden' vastgesteld. Het doel van de notitie was het gemeentelijk speelruimtebeleid binnen de gemeente op één lijn te brengen. Belangrijke aandachtspunten waren daarbij de uitvoering van het speelruimtebeleid, de veiligheid van speellocaties en het ondersteunen van de beheerders met een subsidie. Het beleid is vastgesteld voor een periode van 2003-2007. In de tussentijd heeft de gemeenteraad voor de periode van 2006-2009 extra geld beschikbaar gesteld. Afgesproken is dat na afloop van de periode het beleid geëvalueerd wordt.

Het vervolg
Op 6 mei worden alle betrokken uitgenodigd voor de evaluatie van het speelruimtebeleid. Vervolgens worden de resultaten van de evaluatie voorgelegd aan de gemeenteraad van 16 juni 2009. Daarna worden de resultaten meegenomen in de eventuele aanpassing van het speelruimtebeleid.