Gemeente Utrecht

Werk beeldhouwer Witmond in stadhuis

Gedurende de maand mei exposeert de Utrechtse beeldhouwer Miki Witmond, op de eerste verdieping van het stadhuis, met beeldhouwwerk van hout, tekeningen, grafiek en bronzen beelden. Een veelzijdig overzicht uit één atelier, van een kunstenaar die werkt op het raakvlak van kunstnijverheid en kunst.

In zijn Utrechtse atelier maakt Miki Witmond beeldhouwwerk in hout. Witmond houdt zich onder meer bezig met de restauratie van beelden en reliëfs en de reconstructie van ornamentiek in historische panden. Dat verplicht tot het volgen van de kunsthistorische traditie, maar toch probeert Witmond ook hier een eigen signatuur te houden. Te zien in het stadhuis zijn houten lijsten uit verschillende periodes en van verschillende soorten hout, een vierluik, medaillons en reliëfs met thema's uit de bijbel en de klassieke oudheid. Ook in zijn vrije werk wortelt Witmond in de figuratieve beeldhouwtraditie, waarbij hij zoekt naar verfijning, harmonie en juiste proporties.

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van woensdag 6 mei tot en met donderdag 28 mei 2009.