Gemeente Mook & Middelaar


Nieuw station Mook-Molenhoek, feestelijke opening op 6 mei 2009.

Het werk is nog in volle gang maar binnenkort is het zover. Op woensdag 6 mei 2009 vindt de feestelijke opening plaats van het nieuwe station Mook-Molenhoek.

De opening van station Mook-Molenhoek is in de eerste plaats een grote aanwinst voor de inwoners van de gemeente Mook en Middelaar en omliggende gemeenten. Daarnaast is het het eerste tastbare bewijs van de vruchtbare samenwerking tussen gemeente, Stadsregio Arnhem Nijmegen, ProRail en de vervoerder Veolia.

Bereikbaar

Vanaf 6 mei rijdt de trein in de spits vier keer per uur en in de daluren twee keer per uur. Meer informatie over de dienstregeling vindt u op www.9292OV.nl, op www.reiziger.connexxion.nl en op www.veolia-transport.nl/limburg.

Bij het station komen 100 fietsenstallingen en 92 parkeerplaatsen. Ook is er een goede aansluiting met diverse buslijnen.

Feestelijke opening

Als inwoner van de gemeente Mook en Middelaar bent u van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de opening van het nieuwe station (ontvangst vanaf 11.30 u). Rond 11.45 uur is er een feestelijke openingshandeling op het perron, daarna nodigen wij u uit op het parkeerterrein voor een drankje met versnapering. Ook de kinderen worden nadrukkelijk betrokken bij de feestelijke opening. Er wordt een ballonnenwedstrijd voor hen georganiseerd. De kinderen van de basisscholen in de gemeente Mook-Middelaar zijn gevraagd een tekening te maken van het treinstation van hun dromen. De festiviteiten duren tot 14.00 uur.

Speciale uitgave

Ter gelegenheid van de opening is het komende lentenummer van het kwartaaltijdschrift `Rond de Grenssteen' van de Heemkundekring volledig gewijd aan de geschiedenis van het voormalige station Mook-Middelaar en de spoorlijn Nijmegen-Venlo. Deze speciale uitgave Rond Spoor en Station wordt gratis gestuurd naar de Vrienden van de Heemkundekring. Overige belangstellenden kunnen een exemplaar opvragen via de website www.degrenssteen.nl of bij de VVV in Plasmolen (kosten EUR 5,- excl. verzendkosten).

Meer informatie: Gemeente Mook en Middelaar, tel 024- 696 91 11, e-mail gemeente@mookenmiddelaar.nl