Gemeente Bernheze


heropend

N606 wordt na veiligheidswerkzaamheden feestelijk heropend

Op woensdag 6 mei 2009 zal wethouder F. van de Ven de N606 officieel heropenen. In oktober 2008 werd begonnen met de werkzaamheden om de weg duurzaam veiliger te maken. Door de werkwijze aan te passen is het gelukt de uitvoeringswerkzaamheden drie maanden eerder dan gepland af te ronden. Aanwonenden en de partijen die bij het geslaagde project betrokken zijn geweest, zijn uitgenodigd om de feestelijke openingshandeling bij te wonen.

Duurzaam veiliger

In 2007 is de N606, plaatselijk bekend als Hoog en Laag Beugt, door de provincie Noord-Brabant aan de gemeente Bernheze overgedragen. Vervolgens heeft gemeente Bernheze plannen gemaakt om deze weg duurzaam veiliger te maken. Na een aantal inspraakrondes met de bewoners en een interactief overleg met de buurtverenigingen kon in het najaar 2008 met de uitvoering van de werkzaamheden worden begonnen.

Gekozen is voor een duurzaam veilige inrichting met een maximum snelheid van 60 km per uur. Over de gehele lengte van de weg werd asfalt toegepast, met uitzondering van de kruisingsvlakken die voorzien zijn van klinkers. Ook werden middengeleiders aangebracht bij scherpe bochten. De bestaande fietspaden zijn gehandhaafd en op de weg zijn veilige fietsoversteekplaatsen aangebracht naast de kruisingsvlakken. Om de kruisingsvlakken te accentueren, zijn bovendien markeringen aangebracht zodat een verhoogd plateau gesimuleerd wordt. Verder is de openbare verlichting langs de hele weg aanzienlijk verbeterd.

Overlast beperkt

Aanvankelijk werd gepland om de N606 van medio oktober 2008 tot medio maart 2009 af te sluiten. Dit zou veel overlast veroorzaken voor aan- en omwonenden. Door een aangepaste werkwijze van de firma Heijmans heeft de gemeente Bernheze kans gezien de weg voor de Kerst van 2008 al weer open te stellen. De overlast is hierdoor beperkt gebleven.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35