RTL Group

Afslanken met een missie in S.O.S. SONJA

Soms staat het gewicht van mensen hun levensdoelen of dromen in de weg. Belemmeren de vetrollen de ideale entree op een reünie, een comeback in de sport of het dichtritsen van de droomjurk op 'de mooiste dag van je leven'? Of moet een nierpatiënt afvallen voor een transplantatie? Iedereen kan een ander doel hebben om af te slanken. Neerlands populairste gewichtsconsulente, Sonja Bakker, schiet te hulp met het nieuwe RTL 4-programma 'S.O.S. Sonja'. Elke aflevering worden twee personen gevolgd in hun hartstochtelijke doch doelgerichte strijd tegen de kilo's, ongezond eten en een ongezonde levensstijl.

In 'S.O.S. Sonja moeten de kandidaten al hun doorzettings-, uithoudings- en incasseringsvermogen in de strijd werpen om die lange weg naar het einddoel te volbrengen. Dit gehele proces wordt in beeld gebracht, van de start tot een paar maanden later het (hopelijk) bereiken van het einddoel. Gevaren liggen overal op de loer. In de supermarkt, het winkelcentrum, het tankstation of verderop langs de snelweg, de hele dag lachen snoep en snacks ons toe. Sonja zit er bovenop maar kan onmogelijk de kandidaat constant in bescherming nemen. Maar ook in de moeilijke momenten zonder Sonja draaien de camera's door, soms genadeloos zelfs.
Overgewicht is vaak niet alleen een zaak van een flinke eetlust. Een gebrek aan zelfvertrouwen, emotionele ervaringen of een verkeerde levensstijl zijn dan dieper liggende oorzaken voor hetgeen zich aan de buitenkant opstapelt. Sonja duikt ook hierin om de kandidaten een eerlijke kans op het beoogde gewicht te bieden. Naast een gezonder lichaam behoren een hervonden zelfvertrouwen en gezonde levenslust ook bij de climax van elke uitzending.
Sonja Bakker heeft al miljoenen dieetboeken verkocht aan Nederlanders die verantwoord willen afvallen en ook haar glossy magazine is een groot succes. S.O.S. Sonja is haar eerste, eigen tv-programma.

Uitzending:RTL 4, wekelijks, vanaf woensdag 6 mei, tussen 21.30 en 22.30 uur.

Website: rtl.nl/sossonja

---

Noot aan de redactie: fotos kunt u digitaal opvragen via telefoonnummer 035 6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.