Gemeente Voerendaal

\ 29/4/2009 - Creativiteit tot uitdrukking brengen Van 6 tot en met 28 mei exposeert Jef Dubois uit Maastricht zijn werken in het gemeentehuis van Voerendaal.

Schilderen en grafische vorming hebben in het leven van Jef Dubois altijd en grote rol gespeeld. In het begin van de jaren vijftig volgde hij de vijfjarige avondopleiding Publiciteit en grafische vakken aan de toenmalige kunstnijverheidsschool te Maastricht, thans de Stadsacademie.
Na zijn pensionering krijgt hij de tijd en gelegenheid om met het toen geleerde aan de slag te gaan. Om een en ander op te frissen en te verdiepen volgde hij in 1987 de opleiding aquareleren bij Kumulus te Maastricht. Naast de opleiding voor schilderen in olieverf, acrylic enaquareleren heeft hij recent aan iconenatelier St. Servaas te Maastricht nog de opleiding iconen schilderen afgerond.

Jef timmert niet aan de weg maar kiest voor teruggetrokken bezig te zijn om zijn creativiteit tot uitdrukking te brengen.

Plezier in het schilderen, creativiteit en enthousiasme, maar ook relativerende humor en het mooie van zijn geboortestreek Limburg komen in zijn werk naar voren. Hij oogst dan ook regelmatig lof bij een breed publiek.