Rechtbank Rotterdam


Rechtbank Rotterdam doet uitspraak in 5 zaken over ABC-handel in onroerend goed

Persaankondiging - Op woensdag 6 mei 2008 om 10.00 uur doet de rechtbank Rotterdam uitspraak in een 5-tal zaken die betrekking hebben op handel in onroerend goed in Rotterdam (Zuid). De zaken zijn behandeld door een meervoudige kamer, die voor de gelegenheid bestond uit drie rechters van de rechtbank Dordrecht.

Het gaat in deze zaken telkens om een ABC-transactie, waarbij de koper de verkoper(s), taxateur(s) en notarissen aanspreekt op grond van onrechtmatige daad/toerekenbare tekortkoming, omdat een veel te hoge verkoopprijs zou zijn betaald, ook in verhouding tot het inkomen van de koper, waardoor deze een hoge en waarschijnlijk moeilijk af te lossen hypotheekschuld heeft.

De uitspraken worden gepubliceerd op rechtspraak.nl.

Meer informatie kunt u krijgen via de afdeling voorlichting van de rechtbank Dordrecht:

Perstelefoon: 078- 6391 328
Email: communicatie.rb.dordrecht@rechtspraak.nl Postadres: Afdeling voorlichting rechtbank Dordrecht, Postbus 7003, 3300 GC Dordrecht
Bezoekadres: Rechtbank Dordrecht, Steegoversloot 36, 3311 PP Dordrecht

De communicatie-adviseur is op maandag t/m donderdag van 08.30-15.00 uur bereikbaar.

De persrechter is via de communicatie-adviseur te bereiken. Bij afwezigheid van de communicatie-adviseur, staat de perstelefoon altijd doorgeschakeld naar de dienstdoend persrechter.

De afdeling persvoorlichting streeft naar een optimale bereikbaarheid voor de pers. Mocht u desondanks via het telefoonnummer 078- 6391 328 niet direct iemand te spreken krijgen, wordt u vriendelijk verzocht een boodschap in te spreken via de voice-mail. Graag hierbij uw naam, telefoonnummer en een korte weergave van uw vraag vermelden. Uw bericht wordt dezelfde dag beluisterd en beantwoord.

Bron: Rechtbank Rotterdam Datum actualiteit: 4 mei 2009 Naar boven