Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Meimaand is kunst- en cultuurmaand!

Binnenkort barst het culturele seizoen weer los. We wensen iedereen een fijne tijd toe bij de kunst- en cultuurfestivals die binnenkort van start gaan in deelgemeente Kralingen-Crooswijk! Hier volgt alvast een greep uit de komende kunst- en culturele activiteiten.

Woensdag 6 mei: De Schotel van Kralingen-Crooswijk

Kosmopolis Rotterdam organiseert op woensdag 6 mei in de bibliotheek aan de Goudse Rijweg 70 het evenement De schotel van Kralingen-Crooswijk. Tijdens deze bijeenkomst, van 18.30 tot 21.00 uur, kunt u aanschuiven en met een bord op schoot naar elkaars televisieavond kijken. Zo komen buurtbewoners met elkaar en met mediaspecialisten in gesprek over elkaars programmakeuze. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kosmopolis Rotterdam via info@kosmopolisrotterdam.nl en (010) 417 74 23. De entree, inclusief maaltijd, is gratis. De Schotel van Kralingen-Crooswijk is tot stand gekomen met medewerking van stichting NRC, Stichting WENK, Perspect en de gemeente Rotterdam.

Zondag 10 mei: Dunya on Tour
Deelgemeente Kralingen-Crooswijk verwelkomt op zondag 10 mei Ortel Dunya On Tour 2009. De toureditie van het wereldmuziekfestival barst om 13.00 uur los op het Schuttersveld. Neem op deze Moederdag uw oma, tante en natuurlijk uw moeder mee en kom luisteren, proeven en genieten! Op het Schuttersveld zijn optredens van onder meer De Nazaten pr. RIFF, Young Livity en Matiota Acoustica. De lokale winnaars van de voorrondes die een podiumplek hebben veroverd zijn ook van de partij: Mihai, Jared en Jahvolution. Het aantal inschrijvingen van lokaal talent uit Kralingen-Crooswijk, Feijenoord en Hoogvliet bleek zo groot te zijn, dat zondag 3 mei j.l. een extra voorronde noodzakelijk was om alle talenten een kans te geven zich te laten zien aan de jury! De strijd om de podiumplek op het Coleur Locale podium van het Ortel Dunya Festival is dan ook nog lang niet gestreden.

Tot en met zondag 24 mei: Expositie over West-Afrika In Galerie Kralingen aan de Gashouderstraat 9 kunt u tot en met zondag 24 mei een expositie over West-Afrika bezichtigen. Diakaria Badji uit Senegal exposeert schilderijen en tekeningen en Pape Diop Tall, eveneens uit Senegal, stelt schilderijen en objecten ten toon. Verder kunt u er de schilderijen van Emiliana Cordaro, de keramische objecten van Jannet Miedema en de gedichten en aquarellen van Jan Mattheus de Grauw bekijken. Voor meer informatie kunt u terecht op www.galeriekralingen.nl.

Zondag 24 mei: Van Smartlap tot Opera

Op de Koeweide in Crooswijk vindt zondag 24 mei vanaf 14.00 uur weer Van Smartlap tot Opera plaats. Dit is hét meezingspektakel voor jong en oud! Dit feest vindt plaats in het kader van de Rotterdamse Operadagen 2009. De toegang is gratis. Neem een stoeltje of kleedje mee, een welgevulde picknickmand en installeer u op het gras. Zing vervolgens luidkeels mee uit het brede repertoire van smartlap tot opera. De succesformule van de vorige editie blijft gehandhaafd. Opnieuw zijn verschillende koren uitgenodigd om de toon te zetten: het Rotterdams Operakoor, smartlappenkoor De Hoekse Tranentrekkers, het RET Mannenkoor, de Havenstad Operette en het Rozenburgs Mannenkoor. Elk jaar maakt een koor plaats voor een nieuwkomer. Daarnaast wordt er een gelegenheidskoor samengesteld van inwoners van Kralingen-Crooswijk. Harmonieorkest Hermandad, onder leiding van dirigent Sebastiaan Hettema, omlijst het geheel muzikaal. Gastrollen zijn weggelegd voor sopraan Waldin Roes, bariton Jan Mulder en tenor Ago Verdonschot. Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom op de Koeweide, om 14.00 uur begint het zingen.

26 mei: eerste zomerconcert in de Lambertuskerk In de Lambertuskerk aan de Hoflaan vindt op dinsdag 26 mei om 20.00 uur het eerste orgelconcert van een serie zomerconcerten plaats. Deze concerten vinden afwisselend plaats in de Lambertuskerk en de Hoflaankerk, eveneens aan de Hoflaan. Op dinsdag 26 mei bijt organist Hayo Boerema het spits af. De toegang tot deze concerten is gratis, maar een gift naar vermogen wordt zeer op prijs gesteld. Voor meer informatie over de zomerconcerten kunt u een mail sturen naar: hoflaankerkconcerten@gmail.com.

Donderdag 28 mei: Kunstborrel Kralingen-Crooswijk Tijdens deze avond met als thema Diversiteit in Kralingen Crooswijk worden verschillende projecten in de spotlight gezet. U bent donderdag 28 mei vanaf 17.00 uur van harte welkom bij het Advocatenkollectief Rotterdam aan de Crooswijksesingel 34. In verschillende ruimtes kunt u de foto-expositie bezichtigen van onder andere Menno Janssen, Jan Mattheus de Grauw en Eveline van Wanrooij. U kunt volop netwerken tijdens de Netwerk Bazaar. Dus neem uw kunstwaren mee: er is plek om deze aan Kralingen-Crooswijk te laten zien, te ruilen of te verkopen! Tot slot kunt u in de boekfauteuil van Saskia Wigbold uw verhaal, gedicht of rap delen met alle aanwezigen! Natuurlijk zijn er ook diverse lekkere hapjes, drankjes en muziek.

Klik hier voor de Nieuwsbrief (mei 2009) van cultuurscout Hoda Hamdaoui.