Deelgemeente Charlois Rotterdam

Nog maar tien modellen in de race voor Charlois Next Topmodel!

Zaterdag 18 en woensdag 22 april vonden de tweede en derde ronde van Charlois Next Topmodel plaats in de Oude Kerk Charlois. Op zaterdag stond een fotosessie centraal, op woensdag was de catwalktraining aan de beurt.

De tien modellen die door zijn naar de vierde ronde showen hun creativiteit in de t-shirts. (Foto: Pieter Beulens) Tijdens de tweede ronde zijn de twintig overgebleven modellen elk drie keer gefotografeerd. Zo is er van hen een portret gemaakt en zijn ze in hun favoriete outfit gefotografeerd. De modellen zijn ook getest op hun creativiteit. De modellen kregen ieder een t-shirt waarop zij zich konden uitleven. De resultaten waren verrassend! Er is geknipt, geplakt, geverfd, gescheurd en gevouwen tot de meest uiteenlopende ontwerpen ontstonden: van een legeroutfit tot een kanten tafelkleedje en alles wat er tussen zit. De jury was erg onder de indruk van de creativiteit en het enthousiasme van de modellen.

Na het juryoordeel tijdens de tweede ronde bleven nog vijftien modellen over in de strijd. Zij waren op woensdag aan de beurt voor een catwalktraining, gegeven door Maureen Powel, een model van Max Models.

In eerste instantie demonstreerde Maureen hoe de modellen zelfverzekerd over de catwalk kunnen lopen. Daarna zijn de modellen, onder coaching van Maureen, zelf gaan oefenen met het lopen over de catwalk.

Na de workshop zijn de deelnemers backstage gegaan voor de visagie en kapsels. De jury (bestaande uit Ellen Mizee - Zadkine college Uiterlijke Verzorging, Erwin van Middelkoop - Albeda college Uiterlijke Verzorging, Andrea Santos - Jongerenburgemeester Rotterdam en Maureen Powel - Model van Max Models) nam plaats aan de jurytafel en de modellen liepen een voor een op door hen gekozen muziek. Na afloop vond weer het gevreesde juryoordeel plaats, waarbij opnieuw vijf modellen de wedstrijd moesten verlaten.

De vierde ronde van Charlois Next Topmodel is op woensdag 13 mei om 18.15 uur op Zuidplein. In deze ronde zullen de deelnemers een workshop kleur- en stylingadvies krijgen van twee professionele colour coaches. Vanaf 20.00 uur zal iedereen weer bij de Oude Kerk Charlois zijn voor de rest van de wedstrijd: de modellen lopen over de catwalk in hun nieuwe outfits, uitgekozen samen met de color coaches.

@Charlois

CharloisNext Top Model is onderdeel van @Charlois; het jongerenplatform van de deelgemeente Charlois. @Charlois is een initiatief van de deelgemeente Charlois in het kader van het Rotterdamse Jongerenjaar 2009. @Charlois wordt gesubsidieerd door Your World en de deelgemeente Charlois. Op de website www.atcharlois.nl vind je Charloise activiteiten in het Rotterdamse Jongerenjaar 2009.