Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Startsein gegeven voor nieuwe kas in botanische tuin Kralingen

In de botanische tuin Kralingen is zondag het seizoen officieel geopend door dagelijks bestuurder Michel de Visser. Tevens gaf hij het startsein voor de bouw van een nieuwe kas.

De nieuwe kas wordt iets groter dan de huidige kas, die verouderd is. Met de realisatie ervan is een klein begin gemaakt: de fundering is reeds aangelegd. Op de plek van de oude kas zal een podium komen. Langzaam maar zeker vordert de renovatie van de tuin. Op dit moment is het middengedeelte aan de beurt: er is nieuwe tuinaarde aangebracht en de paden zijn klaar voor de ophoging met de halfverharding.

Dagelijks bestuurder Michel de Visser gaf zondag het startsein voor de bouw van de nieuwe kas in de botanische tuin (Foto: Rob Kamminga).

De tuin aan de Kralingse Plaslaan 110 b is sinds deze week weer op zondag geopend, van 10.30 tot 16.30 uur. Wie meer wil weten over de planten, kan tot en met 14 juni elke zondag vanaf 14.00 uur deelnemen aan een rondleiding. Frans Advokaat behandelt elke keer twintig planten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.botanischetuinkralingen.nl.