Eerste online markt voor vraag en aanbod in vervoer gelanceerd

06/05/2009 09:28

Vervoerplaats.nl

Kampen, 6 mei 2009 - Vandaag wordt de eerste online handelsplaats voor vraag en aanbod van particulier vervoer gelanceerd. Op Vervoerplaats.nl kunnen mensen het transport organiseren voor aangekochte of verkochte spullen. De rijvergoeding wordt bepaald door onderhandelingen tussen rijder en aanvragende partij. Het nieuwe platform moet een oplossing bieden voor de vaak logistieke problemen rondom de aan- en verkoop van tweedehands producten, zoals op marktplaats.nl en speurders.nl.

"Het internet biedt enorme mogelijkheden om goedkoop en gemakkelijk de meest uiteenlopende producten aan te schaffen. Het probleem is echter vaak dat deze koopjes zich niet altijd in de buurt bevinden," aldus David Bremer, oprichter en eigenaar van Vervoerplaats.nl. "Maar ook voor spullen waar gewoonweg moeilijk vervoer voor is te regelen moet de website uitkomst bieden." Volgens Bremer moet de nieuwe online marktplaats een oplossing bieden voor deze logistieke belemmeringen.

Onder begeleiding van Syntens ontwikkelde Internetbedrijf E-vence de site om mensen die een tweedehands product aanschaffen controle te geven over het vervoer. Syntens is een initiatief van het ministerie van Economische zaken dat het MKB helpt bij de ontwikkeling en implementatie van innovatieve ideeën. De zoeksite is uitgebreid getest door een beperkte groep gebruikers via een testomgeving.

Meeliften op de brandstof van anderen

Op Vervoerplaats.nl kunnen automobilisten gemakkelijk opzoeken of het ophaal- en afleveradres van een product op hun vaste route ligt. Voor een kleine vergoeding, die tijdens de aflevering wordt voldaan, kunnen deze automobilisten aanbieden om het object mee te laten liften. De hoogte van de vervoersprijs is geheel afhankelijk van de onderhandeling tussen de aanbieder en de rijder, net als alle andere online marktplaatsen. In plaats van opbod wordt er echter gewerkt met afslag, de goedkoopste vervoerder krijgt de opdracht.

"In Nederland staan ruim 10 miljoen voertuigen geregistreerd. Ongeveer drie kwart van alle voertuigen zijn personenauto's en jaarlijks komen daar ruim 120.000 personenauto's bij. Er rijden dus dagelijks miljoenen voertuigen kris kras door elkaar," zegt Bremer. Volgens de ondernemer wordt de capaciteit van dit verkeer tot nu toe zeer slecht benut. "Mensen die de weg op moeten zijn vaak best bereid iets mee te nemen voor een ander, helemaal als

het vrijwel geen extra tijd en kilometers kost." Omdat de producten meeliften wordt er geen extra verkeer gegenereerd, wat ten goede komt aan de verkeersdrukte en het milieu.

Concurreren met logistieke grootmachten

Een ander voordeel van Vervoerplaats.nl is dat aanvragers persoonlijk contact hebben met de vervoerder. "Consumenten willen controle hebben over hun aangekochte producten, vanaf het aankoopmoment tot de ontvangst. Zo kunnen consumenten tegenwoordig bij grote logistieke ondernemingen gemakkelijk de orderstatus inkijken," aldus Bremer. Vervoerplaats.nl gaat hier nog een stap verder in doordat de persoonlijke gegevens van de bestuurder bekend zijn. "Mensen kunnen hiermee op de minuut nauwkeurig informeren wanneer hun nieuwe aankoop arriveert."

Over Vervoerplaats.nl

Vervoerplaats.nl is de eerste online markplaats waar vraag en aanbod van particulier vervoer samenkomt. Mensen die hetzelfde traject moeten rijden als degenen die iets te vervoeren hebben kunnen elkaar nu gemakkelijk vinden. Door middel van onderhandeling kunnen deze rijders prijsafspraken maken met consumenten die een product willen laten vervoeren. De aanvragende partij heeft rechtstreeks contact met de vervoerende partij, waarmee de logistieke afstemming optimaal verloopt. www.vervoerplaats.nl

Over Syntens

Syntens helpt ondernemers beter, eerder en sneller te innoveren. Daarbij gaat het om vernieuwing van product, dienst, markt, proces en/of bedrijfsvoering. Hiervoor beschikt het onder andere over een uitgebreid kennisnetwerk van bedrijven en instellingen om de ondernemer te koppelen aan de juiste (markt)partijen. De organisatie telt 15 vestigingen, verspreid over Nederland en een Innovatiehuis in Nieuwegein. De activiteiten van Syntens worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken. Zie ook www.syntens.nl.





http://www.vervoerplaats.nl