Politie Hollands Midden

Datum: 6 mei 2009

Katwijk Aanrijding snorfietser en personenauto Op de Tramstraat /Sluisweg heeft op dinsdag 5 mei omstreeks 10:15 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een 60-jarige Katwijker op een snorfiets en een 39-jarige katwijkse in een auto. De vrouw stond stil voor haaientanden op de Sluisweg. Toen zij optrok, reed zij de snorfietser aan die over de Tramweg reed. De vrouw verklaarde de man niet gezien te hebben. De 60-jarige Katwijker is met nog onbekend letsel naar het LUMC gebracht.

Oegstgeest Politie zoekt aanrander De politie is op zoek naar de aanrander van een 37 jarige vrouw uit Oegstgeest. Tijdens het joggen werd de vrouw dinsdag 5 mei rond 18.40 uur op de President Kennedylaan plotseling tussen haar benen gegrepen. Toen zij omkeek zag zij een ongeveer 30 jarige breed geschouderde man met kroes haar en ongeschoren baard op een fiets de Abtspoelweg over steken en wegrijden in de richting van de Haarlemmertrekvaart. De politie is in verband met het onderzoek in deze zaak op zoek naar getuigen van het voorval. Volgens de vrouw reden er op dat moment twee vrouwen op een fiets langs en stopte er een gele Mercedes, waarvan de bestuurder haar nog aansprak. Mogelijk dat deze mensen belangrijke informatie voor het onderzoek hebben en de politie vraagt hen dan ook om contact op te nemen met de politie in Oegstgeest. Dit kan via 0900-8844.

Leiden Rijbewijs ingenomen na fout verkeersgedrag De politie heeft maandag 4 mei het rijbewijs ingenomen van een 24 jarige man uit Leiden. Rond 16.25 uur liet hij op de Lammenschansweg zijn ongenoegen zien over het invoegen van een automobilist uit Katwijk. Hij haalde meerdere keren rechts in en raakte de auto van de Katwijker. Agenten die over het incident een 112 oproep kregen, gingen achter de verdachte aan. Hij beging daarbij meerdere verkeersovertredingen. Op het Gangetje werd de verdachte aangehouden. De politie maakt, naast het innemen van zijn rijbewijs, proces-verbaal op.

Leiden Verkeerscontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft maandag 4 mei tijdens een verkeerscontrole speciaal gelet op het bellen in de auto. Met een onopvallende politiemotor werden de bestuurders die met de telefoon in de hand belden er uit gepikt en bekeurd. De gehele dag en avond werd er op gelet. Dit leverde uiteindelijk negen bekeuringen op. Verder kregen nog vijf automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en een bromfietser kreeg een bekeuring voor het niet dragen een helm. In het belang van de verkeersveiligheid blijft de politie controleren.

Leiden Bedreiging op stageplaats Een zestienjarige jongen uit Leiden heeft in de ochtend van dinsdag 5 mei een plaatselijke leeftijdsgenoot op hun gezamenlijke stageplaats met een mes bedreigd en mishandeld. De stagebegeleider heeft de jongen naar huis gestuurd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie waarna de zestienjarige is verhoord. Volgens hem begon het als een grap en was zijn dreigement niet serieus bedoeld. Hij heeft spijt van zijn daad. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Nieuwkoop Politie onderzoekt inbraak Inbrekers zijn op dinsdag 5 mei omstreeks 02:30 uur een winkelpand op het Kennedyplein binnengedrongen. Het pand onderging een verbouwing en was door houten platen afgeschermd. De daders hebben de platen omver getrapt en wisten zo het gebouw binnen te komen. Zij hebben meerdere sloffen sigaretten meegenomen. Het alarm ging af waarna de sleutelhouder werd gebeld. Zij ging ter plaatse, zag inbraaksporen en belde de politie. De politie heeft buurtonderzoek gedaan en heeft door een camera vastgelegde beelden veilig gesteld. Zij doet verder onderzoek naar de inbraak. Getuigen kunnen contact opnemen via: 0900 - 8844.

Waddinxveen Bekeuring voor beledigen agent De politie heeft maandag 4 mei om 20:45 uur een 42-jarige man uit Waddinxveen staande gehouden die een dienstdoende agent beledigde. De politie ging ter plaatse in Waddinxveen toen zij een melding kreeg dat daar bij een houtbedrijf aan de Noordkade een brand zou zijn uitgebroken. Daar aangekomen zette de politie het bedrijventerrein af. Twee mensen gingen een opslagloods binnen, waar aan de andere zijde de brand woedde. Een agent waarschuwde hen dat zij daar niet mochten komen in verband met de brand en instortingsgevaar. De 42-jarige verdachte vroeg aan de mensen of hij hen kon helpen. De agent vertelde hem dat dit niet kon en verzocht hem achter het afzettingslint te gaan staan. Hierop schold de man de agent uit. Toen de agent hem hiervoor staande wilde houden en om zijn identiteitsbewijs verzocht, negeerde de 42-jarige verdachte het bevel. Uiteindelijk moest hij op het bureau komen om zijn identiteitsbewijs te laten zien. Hij krijgt een bekeuring voor het beledigen van een ambtenaar in functie.

Alphen a/d Rijn Aangehouden voor verboden wapenbezit De politie heeft maandag 4 mei rond 21.00 uur bij de voetbalkooi aan het Weteringpark twee mannen van 20 en 21 jaar uit Alphen aan den Rijn aangehouden voor verboden wapenbezit. Ze waren in het bezit van een 'balletjes' pistool. Dit wapen waarmee gele plastic balletjes verschoten kunnen worden is een bij de wet verboden wapen. Het lijkt te veel op een echt wapen waardoor het geschikt is om er iemand mee te bedreigen. Dit was ook de reden waarop een getuige de politie belde. Deze zag de jongens met het wapen zwaaien en dacht te maken te hebben met een echt vuurwapen. De politie heeft het in Spanje gekochte wapen in beslag genomen en maakt proces-verbaal op.

Bodegraven Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 38 jarige automobilist uit Almere. Woensdag 6 mei rond 01.40 uur reed hij met te veel drank op over de Rijksweg A12. Een medeweggebruiker die dit vermoedde belde 112. De bij de Almeerder uitgevoerde ademanalyse liet een uitslag zien van 655 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Waddinxveen Bekeuringen voor negeren rood licht en snelheid Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft maandag 4 mei speciaal gelet op het gedrag van weggebruikers bij het verkeerslicht bij de Hefbrug aan de Kerkweg-Oost met de Henegouwerweg ( N207). Van 07.00 tot 10.00 uur negeerden 23 bestuurders het rode verkeerslicht en kregen daarvoor een bekeuring. In het belang van de verkeersveiligheid blijft de politie controleren.

Op de Koningin Wilhelminassingel werd tussen 11.15 en 13.30 uur gemeten of de weggebruikers zich hielden aan de snelheid van 50 km/h. Er passeerden 1.022 voertuigen waarvan er 49 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten.

Waddinxveen Politie ontdekt hennepkwekerij Maandag 4 mei heeft de politie op twee plaatsen onderzoek gedaan naar mogelijke hennepkwekerijen. Er werd één kwekerij opgerold. Aanhoudingen zijn nog niet verricht.

In de middag werd een loods aan de St. Victorstraat bezocht. Er was geen kwekerij meer maar uit sporen was duidelijk te herleiden dat die er wel was geweest. De politie kwam op het spoor van deze mogelijke kwekerij na een melding die gedaan was bij Meld Misdaad Anoniem.

In de avond ging de politie bij een woning aan de Van Maerlantstraat aan de deur. In de woning werd een kwekerij en drogerij ontdekt. Er groeiden 240 hennepstekken en 154 grote hennepplanten. Ook lagen er iets meer dan voor een kilogram aan gedroogde toppen. De politie heeft de kwekerij laten ontruimen. Eneco tipte de politie over de mogelijke aanwezigheid van een kwekerij.

De politie gaat verder met haar onderzoek in deze zaken.

Nieuwerkerk a/d IJssel Politie zoekt straatrovers De politie is op zoek naar twee jongens die dinsdag 31 maart een schoudertas stalen van een 43 jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De vrouw deed vrijdag 1 mei aangifte van het voorval omdat het zoveel indruk op haar had gemaakt dat ze daarna de deur niet meer uit durfde. De straatroof gebeurde rond 13.25 uur aan het Stationsplein. De vrouw fietste daar toen plotseling haar tas van haar schouder werd getrokken en twee knapen er mee vandoor gingen. Door de kracht van het trekken kwam de vrouw met haar fiets ten val. Een week na het voorval vond zij in haar brievenbus haar portemonnee en dagboek wat in de tas had gezeten. Wie dat in de bus heeft gedaan is nog onbekend. De politie is met een onderzoek bezig en hoopt dat mensen mogelijk iets gezien hebben van het voorval of weten wie de portemonnee en dagboek in haar brievenbus heeft gedaan. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit kan via 0900-8844.

Moordrecht Fietser van fiets geduwd De politie is op zoek naar de inzittenden van een lichtkleurige bedrijfsbus. Uit deze bus gaf iemand een duw aan een naast de bus rijdende racefietser, een 51 jarige man uit Rotterdam. De man kwam daardoor ten val en liep ondermeer gekneusde ribben en een gebroken sleutelbeen op. De auto reed na het voorval door en liet de man achter. Dit alles gebeurde woensdag 29 april rond 19.45 uur op de Schielands Hoge Zeedijk ter hoogte van het bungalowpark 'Klein Moordrecht'. De politie vraagt mensen die iets van het voorval hebben gezien om contact op te nemen met de politie in Moordrecht. Dit kan via 0900-8844.

Gouda Jongens betrapt op het stelen van fietsen Twee 17 jarige jongens uit Waddinxveen zijn maandag 4 mei rond 21.40 uur op het Burgemeester Jamesplein door de camera's van Stadstoezicht betrapt op het stelen van fietsen. De politie werd ingeschakeld en die hield de twee aan. Op dat moment hadden ze al één fiets in handen en waren bezig met een tweede fiets. De reden voor hun daad was dat ze niet op het openbaar vervoer wilden wachten om huiswaarts te keren. Beide verdachten zijn aangemeld bij HALT.

--------------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------