Gemeente Ameland


Lintje voor Trijntje Wijnberg-de Boer en Douwe de Boer

Op woensdag 29 april had burgemeester Albert de Hoop de eer om twee Koninklijke onderscheidingen uit te mogen reiken. Trijntje Wijnberg-de Boer en Douwe de Boer werden beide benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Trijntje Wijnberg-de Boer

Trijntje Wijnberg-de Boer kreeg de onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet voor de samenleving op het gebied van ouderenzorg en het kerkelijk leven. Zo is zij al sinds 1978 organist van de destijds Gereformeerde kerk en sinds 2003 kerkenraadslid van de inmiddels Doopsgezind/Gereformeerde gemeente Ameland. Daarnaast is Trijntje Wijnberg-de Boer actief als vrijwilliger bij de ouderzorg op Ameland. Zij verleent haar muzikale medewerking aan een aantal bijeenkomsten en begeleidt de ouderen tijdens uitstapjes.

Douwe de Boer

Douwe de Boer werd onderscheiden vanwege zijn meer dan 20 jaar durende vrijwillige inzet voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. De Boer was er in de beginjaren bemanningslid en motordrijver en de laatste jaren lid van de Plaatselijke Commissie. De KNRM reikte hem al eens de Bronzen draagmedaille uit voor Bijzondere Redding van de Deense coaster Maria. Het schip en de bemanning verkeerden op 13 oktober 1993 tijdens zwaar weer in nood. De Boer redde samen met zijn collega's vier van de vijf bemanningsleden.