Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB Onderweg nieuwe maandkrant

Den Haag, 6 mei 2009

De ANWB komt met een nieuwe maandkrant: ANWB Onderweg. Deze gratis krant is de opvolger van anwbAuto en verschijnt elke maand in een oplage van 650.000 exemplaren en wordt huis-aan-huis verspreid bij de doelgroep: gezinnen met kinderen. Daarnaast is ANWB Onderweg gratis verkrijgbaar in elke ANWB- en VVV-winkel.

ANWB Onderweg gaat over mensen, mobiliteit en alles wat je nodig hebt onderweg. De krant richt zich daarbij vooral op gezinnen met kinderen. Het eerste nummer heeft dan ook als thema 'Er op uit met het gezin'. Hoofdredacteur Harm Jan Buruma: 'Het blijft niet bij een human interest verhaal over een gezin dat een uitstapje maakt. Maar bij zo'n verhaal pakken we gelijk een kader mee over de openingstijden van dat uitstapje. Daarnaast vermelden we hoe je er komt, inclusief handige tips. Terloops vragen we dat gezin nog even in wat voor auto ze rijden en vertellen gelijk de plus- en minpunten van die auto met een verwijzing naar anwb.nl/auto. Zo bieden we echt wat extra's aan de lezer.'

Elk nummer van ANWB Onderweg heeft een thema. Zo heeft het meinummer als thema 'Er op uit met het gezin', gaat het juninummer over vakantievoorbereiding en heeft het julinummer als thema 'Op Vakantie'. En in september gaat het bijvoorbeeld over kind en verkeersveiligheid (weer naar school).

Het eerste nummer van ANWB Onderweg verschijnt op donderdag 7 mei. Als bijlage de cover van ANWB Onderweg.

De feiten op een rij:

Naam titel: ANWB Onderweg
Verschijnt: maandelijks
Oplage: 650.000 exemplaren
Omvang: 24 pagina's
Verspreiding: TNT Post, huis-aan-huis bij gezinnen Ook verkrijgbaar bij: alle ANWB/VVV-winkels
Doelgroep: gezinnen
Uitgever: ANWB Media, Jacques Peters
Hoofdredacteur: Harm Jan Buruma