Gemeente Duiven


Record-deelname Sport Vakantie Week april 2009


----------
Van maandag 27 tot en met woensdag 29 april heeft de jeugd uit de gemeente Duiven weer kennis kunnen maken met tal van sportactiviteiten. Aan dit sportfestijn werken 19 sportorganisaties mee met een gevarieerd aanbod. De organisatoren van de Sport Vakantie Week, Henk Verweijen en Jurjo Hagen, konden opnieuw een record aantal deelnemers verwelkomen. Maar liefst 393 jongeren hebben aan deze Sport Vakantie Week deelgenomen. Ten opzichte van de vorige Sport Vakantie Week opnieuw een record-deelname.

Nieuwe activiteiten
Ook deze keer waren er weer organisatoren, die voor het eerst meewerkten. Flinke belangstelling was er voor Dansstudio Mareille en dansstudio Move on. Zij boden in de bovenzaal van turnhal Mobilis respectievelijk jazzstreetdance en jazzdance aan. Nieuw was ook de deelname van hengelsportvereniging De Graskarper op maandag en dinsdag. Ondanks enkele lichte regenbuitjes genoot de jeugd van het vissen. De Graskarper werkt graag mee om de jeugd uit de gemeente Duiven kennis te laten maken met de vele facetten van de hengelsport. In Daltonschool Het Klokhuis werd de jeugd eerst in woord en beeld duidelijk gemaakt wat vissen inhoudt. Samen met de begeleiders van De Graskarper werd daarna de oever van het nabij gelegen viswater opgezocht. Ook Mikado komt ditmaal weer met een aantrekkelijke aanbod. Op het programma staat zelfverdediging, kickboxen en - nieuw - streetsurfing.

Aanbod jeugd in de onderbouw
Voor de jeugd in de onderbouw van het basisonderwijs zijn er dit keer volop mogelijkheden. Zij kunnen terecht bij turnen, korfbal, Alles Kids (3 - 5 jaar, samen met een ouder), tuimeljudo, kleuterballet en mini-handbal. Ook hiervoor was er grote belangstelling.

Fitness zeer in trek
Voor het door Sportstudio Re-Action aangeboden programma fitness, kickboxen en klassiek ballet was uitzonderlijk veel belangstelling. Er was voor deze programma's sprake van flinke inschrijvingen en op veel onderdelen moesten extra lessen worden gegeven.