Gemeente Beverwijk


Wijziging voorrangsituatie Breestraat/Velserweg

De voorrangsituatie op het kruispunt Breestraat/Velserweg is gewijzigd vanwege de herontwikkeling van het stationsgebied. Fase 1 van de herontwikkeling is gestart. Het omdraaien van de voorrang op het kruispunt Breestraat/Velserweg en het verplaatsen van de fietsenstalling van het station naar de groenstrook tussen de Halve Maan en Velserweg is onderdeel van deze herontwikkeling.

De aanpassingen zijn nodig om de nieuwe fietsenstalling goed en veilig te kunnen benaderen door een vrijliggend fietspad. De fietsenstalling heeft twee in- en uitgangen aan de kopzijden ter hoogte van de Velserweg en Halve Maan. Ook worden om die reden drie extra zebrapaden aangelegd. Verder wordt voorrangsituatie op het kruispunt Velserweg/Breestraat omgedraaid. Dit betekent dat verkeer vanuit de Breestraat voorrang moet verlenen aan alle verkeer op de Velserweg/Koningsstraat, dus ook aan voetgangers. Het einde van de Breestraat is een uitrit geworden. De verkeersdrempel aan het einde van de Breestraat is om die reden vergroot.

De nieuwe fietsenstalling wordt in week 21 voorzien van een hek. Op een later moment wordt ook de fietsenstalling hoek Stationsplein/Halve Maan verplaatst naar de nieuwe fietsenstalling. Op de vrijgekomen plek komt dan een tijdelijke kiss&ride strook met taxi standplaatsen. Dit in het kader van het bouwrijp maken van het terrein voor het nieuwe stadhuis, waar nu de huidige kiss&ride met taxi standplaatsen zijn gevestigd.

De komende maanden wordt hard gewerkt aan de Velsertraverse en de spoortunnel. Voor meer informatie zie www.beverwijk.nl. Als die werkzaamheden zijn afgerond, kan worden gestart met de aanleg van het nieuwe busstation op het Stationsplein. Momenteel wordt al een tijdelijke weg aangelegd achter bioscoop Cineworld. Deze weg wordt in september 2009, als de daadwerkelijke aanleg van het busstation begint, in gebruik genomen door de bussen en als toegangsweg voor het parkeerterrein op de Wijckerpoort.

Beverwijk Vitale Stad
De werkzaamheden zijn onderdeel van de herstructurering Stationsgebied, dat deel uitmaakt van het programma Beverwijk Vitale Stad. Onder het motto 'beter wonen, beter werken, beter leven' werkt Beverwijk aan een grootschalige stedelijke vernieuwing om de stad gereed te maken voor de toekomst. Het programma voorziet in de herstructurering van oude wijken, een levendig, goed bereikbaar stadshart met regionale functies op het gebied van publieke dienstverlening, winkelen en uitgaan, een goede infrastructuur, voldoende recreatieve voorzieningen en openbaar groen en een florerend bedrijventerrein.