Gemeente Beek


Zilveren draagspeld voor Bertie Coumans

Op maandag 4 mei jl. werd mevrouw Coumans door de gemeente Beek onderscheiden. Zij ontving uit handen van burgemeester Cremers de Zilveren Draagspeld van de gemeente, voor haar langdurige verdiensten voor de Beekse samenleving.

Zilveren draagspeld voor Bertie Coumans

Mevrouw H.H.M. Coumans - van den Broek (67) is al een kwart eeuw zeer actief lid, deels als bestuurslid, van het Katholiek Vrouwen Gilde (KVG). Ook was zij als initiatiefneemster en vrijwilligster van 1976 tot 1988 bijzonder actief binnen de "Stichting Werkgroep Begeleiding Vreemdelingen". Door haar bijzondere inspanningen heeft zij een praktische en zeer waardevolle bijdrage geleverd bij de succesvolle en probleemloze integratie van vrouwelijke nieuwkomers in de Beekse gemeenschap.

Daarnaast was zij ruim twaalf jaar coördinatrice van het kinderpostzegelactie-comité van Beek. De afgelopen 10 jaren heeft zij bovendien de viering van de Nationale Dodenherdenking in Beek voorbereid. Deze vieringen zijn waardig en respectvol verlopen door haar intensieve en inspirerende contacten met sprekers, koren, muziekgezelschappen en verenigingen. Ook heeft zij de afgelopen 10 jaren ieder jaar scholieren rondgeleid langs belangrijke oorlogsplaatsen in Beek waardoor deze op een bijzondere wijze kennis hebben kunnen maken met de wreedheden, dilemma's en de bijzonder heldhaftige verhalen uit de oorlogsgeschiedenis van Beek.

Mevrouw Coumans is door haar ijver, motivatie en doorzettingsvermogen een persoon is die in de Beekse samenleving alom wordt gerespecteerd en door velen wordt bewonderd.