DBC Onderhoud

NVZ DBC technisch- en DBC bekostigingsoverleggen 06-05-2009 09:44

NVZ DBC technisch- en DBC bekostigingsoverleggen De NVZ roept alle betrokkenen op om deel te nemen aan de zes tot acht wekelijkse DBC Bekostigingsoverleg en DBC Technisch Overleg. Alle leden van de NVZ zijn hierbij van harte welkom.

Â

Tijdens deze bijeenkomsten wordt zoveel mogelijk ingespeeld op alle actuele en relevante vraagstukken op het gebied van DBC bekostiging en techniek. De bijeenkomst is ideaal om als ziekenhuis goed op de hoogte te blijven van alle relevante ontwikkelingen op dit gebied.

Bij het DBC Bekostigingsoverleg gaat het over onderwerpen als prestatiebekostiging, kapitaallasten, inkoopbeleid zorgverzekeraars, volumeonderzoeken, schoningsvraagstukken. Ook komen andere onderwerpen aan de orde die van invloed zijn op de bekostiging zoals; zorgzwaarte, de âzwarte gatâ-discussie en activiteiten op het gebied van DBC op weg naar transparantie (DOT) die raakvlakken hebben met bekostiging. Deze bijeenkomsten zijn met name geschikt voor HEADâs en Controllers.

Â

Bij het DBC Technisch Overleg wordt vooral ingegaan op de actualiteit wat betreft techniek en administratie. Er komen onderwerpen aan de orde als DOT (Grouper,zorgactiviteitentabel, koplopers en ervaringen), Burgerservicenummer (BSN), COPE (materiële controles), basisregistratie,nieuwe pakketaanpassingen en overige onderwerpen die binnen een ziekenhuis van invloed zijn op het technische en administratieve proces. Deze bijeenkomsten zijn met name bedoeld voor DBC-projectleiders en hoofden zorgadministratie.

Â

Agenda
Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis te Woerden,
(goed bereikbaar met het openbaar vervoer).
De data waarop deze bijeenkomsten in 2009 plaatsvinden staan op http://www.nvzziekenhuizen.nl/ >> actueel >> NVZbijeenkomsten. Wie hiervoor nog geenstandaarduitnodigingen ontvangt en dat wel wenst kan een email sturen naar dbc@nvzziekenhuizen.nl met vermelding van het ziekenhuis, e-mailadres, telefoonnummer, naam en functie en de overleggen (technisch- of bekostigingsoverleg) waar het om gaat. Ook voor degene die automatisch een uitnodiging ontvangt geldt dat zij zich voor deelname altijd dienen aan te melden via nvz-ziekenhuizen. Voor vragen, suggesties en/of opmerkingen over de bijeenkomsten kan men een e-mail sturen naar bijeenkomsten@nvzziekenhuizen.nl