Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 06-05-2009

Vast voor middelvinger

VEENENDAAL- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden omdat hij zijn middelvinger had opgestoken. Omstreeks 11.30 uur reden agenten over de Rondweg West. Hier stond een 24-jarige man uit Veenendaal. De man vond het nodig zijn middelvinger op te steken en te spugen op de grond. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geslagen

ELST- Op dinsdag werd een man geschopt en geslagen. De dader kon worden aangehouden. Omstreeks 00.40 uur stapte een 20-jarige man uit Veenendaal uit de bus aan de Rijksstraatweg. Uit de bus stapte ook een groepje van vier personen die al enige tijd zich lastig hadden gedragen in de bus. Zonder enige aanleiding werd de man plotseling geschopt en geslagen. Dit werd zo hard gedaan dat hij zelfs even het bewustzijn verloor. De politie werd gewaarschuwd en een 17-jarige jongen uit Elst kon worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Aangehouden met nepwapen

VEENENDAAL- Op maandagavond werden twee jongens aangehouden omdat ze een nepwapen in bezit hadden. Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens op een bankje zouden zitten aan het Stadspark met een vuurwapen. De jongens, 17 jaar uit Veenendaal, werden aangetroffen met een niet van echt te onderscheiden vuurwapen, waarmee balletjes afgeschoten kunnen worden. Het tweetal werd aangehouden. Een van de jongens had ook een OV kaart bij zich die vermoedelijk vervalst was.