Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht, 06-05-2009

Auto te water

BENSCHOP Een automobilist raakte op dinsdagvond 5 mei met zijn auto te water.

Rond 22.45 uur reed een 24-jarige automobilist uit Leerdam over het Boveneind, komende uit de richting van IJsselstein en gaande in de richting van Benschop. Bij de wegversmalling raakte hij de macht over het stuur kwijt, kwam in de berm terecht, botste tegen een boom en gleed vervolgens het water in. De auto dreef naar de overkant, waar de Leerdammer uit de auto kon klimmen, waarna het voertuig zonk. Alleen het dak van de auto bleef boven water.

Brandweer, ambulance en politie gingen ter plaatse. Daar bleek dat de enige inzittende, de Leerdammer, al uit de auto was geklommen. Hij werd in verband met hoofdpijn en duizeligheid ter plaatse door het personeel van de ambulance onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht, maar kreeg wel een wekadvies. De auto is door een takelbedrijf boven water gehaald.

Bromfietser gewond

NIEUWEGEIN Een bromfietser raakte op maandagmiddag 4 mei gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.20 uur reed een 58-jarige bromfietser uit Nieuwegein over de Symfonielaan, komende uit de richting van de Sweelincklaan. Omdat er voor de openstaande brug een rij wachtende autos stond, reed de Nieuwegeiner over het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Een 31-jarige automobiliste uit Maarssen reed vanuit een uitrit de rijbaan op, tussen de rij wachtende autos door en wilde linksaf slaan om in de richting van de Sweelincklaan te rijden. Op dat moment reed daar de bromfietser op het voor hem verkeerde weggedeelte. Hij botste tegen de voorzijde van de auto. Bij het ongeval brak hij zijn been. Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.