Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.20 uur

Utrecht, 06-05-2009

Verkeersongeval

UTRECHT- Op maandagavond 4 mei hebben een letsel opgelopen bij een verkeersongeval.

Het verkeersongeval vond plaats op de Verlengde Houtrakgracht in de wijk Leidsche rijn. De twee Utrechters van 14 en 16 jaar werden geschept door een 41-jarige Utrechter, die vanuit de richting van de Eerste Oosterparklaan kwam. De bestuurder van de auto probeerde over te steken in de richting van het winkelcentrum Parkwijk. Het zicht van de 41-jarige Utrechter werd gehinderd door een geparkeerde auto. Hierdoor reed de bestuurder iets naar voren om zicht te krijgen op naderend verkeer vanuit rechts. Het gevolg was dat de 41-jarige Utrechter in aanraking kwam met de bromfiets.

De 16-jarige bestuurder van de bromfiets bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Beiden slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal

UTRECHT- In de nacht van 5 op 6 mei heeft de politie één verdachte kunnen aanhouden op verdenking van diefstal van een fiets.

De 30-jarige Utrechter werd aangehouden toen hij de gestolen fiets probeerde te verkopen bij het stadhuis. De verdachte probeerde de fiets te verkopen aan een 21-jarige man uit Enschede. De politie kon de verdachte herkennen aan de hand van camera beelden.

De politie heeft de zaak verder in behandeling.

Onder invloed op de fiets

UTRECHT- De politie heeft in de nacht van 5 op 6 mei een 29-jarige man uit Breda kunnen aanhouden die onder invloed van alcohol op de fiets wilde stappen.

Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie een melding dat er aan de Vreugdenhillaan een aantal jongeren een meisje lastig viel. Bij aankomst zagen de agenten echter dat de 29-jarige Bredanaar in nabijheid van de agenten urineerde, hierop kreeg hij een bekeuring.

De agenten hadden de man verboden om op de fiets te stappen om naar huis te gaan vanwege overmatig alcohol gebruik. Even later constateerde de agenten dat de man zijn slot open maakte en toch op de fiets stapte. De politie heeft de man hierop staande gehouden en meegenomen naar het bureau. Op het bureau blies de verdachte 975 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

UTRECHT- In de nacht van 5 op 6 mei is een 21-jarige Alphenaar slachtoffer geworden van een tasjesroof.

De polite kreeg om 24.00 uur de melding dat er op de Amsterdamsestraatweg ter hoogte van de Hubo een beroving had plaatsgevonden onder bedreiging van een vuurwapen. De 21-jarige man werd van achter aangevallen en hierbij werd zijn laptoptas uit zijn hand gegrist. Vervolgens stond een tweede verdachte op anderhalve meter afstand op hem gericht met een vuurwapen. De twee verdachten zijn gevlucht richting de Sint Ludgerrusstraat.

De politie is op zoek naar getuigen. Deze kunnen bellen naar 0900-8844 of voor anonieme meldingen kunt u bellen naar 0800-7000

Diefstal

UTRECHT- De politie heeft op dinsdagmiddag 5 mei twee Utrechters van 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning.

De politie kreeg om 16.10 uur de melding dat er werd ingebroken aan de Amandelstraat. Toen de politie arriveerde zagen zij twee mannen in de tuin staan. De agenten konden ter plaatse één verdachte aanhouden, de ander sloeg op de vlucht. Deze is later door de politie in de kraag gevat.

De politie heeft de verdachten ingesloten voor verhoor.

Diefstal

UTRECHT- In de middag van 5 mei omstreeks 13.10 uur heeft de politie een 14-jarige jongen aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto aan de Steve Bikostraat.

De politie kreeg de melding dat er een auto inbraak had plaatsgevonden aan de Steve Bikostraat. Toen de politie hier aankwam was de verdachte door een burger staande gehouden. Tijdens het fouilleren van de verdachte vond de politie een priem.

De politie heeft de verdachte meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Brand

UTRECHT- In de ochtend van dinsdag 5 mei ontstond brand in een kinderboekenwinkel aan de Ganzenmarkt.

De politie kreeg om 09.10 uur een melding dat er brand was geweest aan de Ganzenmarkt. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een brandend stuk papier dat door de brievenbus naar binnen is gegooid. Hierdoor is het binnenwerk van de brievenbus ernstig beschadigd. De politie heeft geen verdachten kunnen aanhouden.

De politie is op zoek naar getuigen. Deze kunnen bellen naar 0900-8844 of voor anonieme meldingen kunt u bellen naar 0800-7000.

Brand

UTRECHT- In de vroege ochtend van 5 mei om 05.35 uur heeft er brand plaatsgevonden aan een woning in de Dinkelstraat.

Toen de politie ter plaatse arriveerde was de brand inmiddels geblust door de bewoners en buren. De agenten constateerde dat er doeken door de brievenbus van de woning waren gestopt en deze aangestoken waren. De verdachte(n) bleken al gevlogen te zijn.

De buurman van de slachtoffers heeft de brand geconstateerd en getracht de brand te blussen, hierbij heeft hij de bewoners gewekt.

De politie is op zoek naar getuigen. Deze kunnen bellen naar 0900-8844 of voor anonieme meldingen kunt u bellen naar 0800-7000.

Steekpartij

UTRECHT- Op 4 mei is 18-jarige Utrechter slachtoffer geworden van steekpartij als gevolg van een ruzie.

De man was in gezelschap van twee vrienden bij een bushalte op de Vleutenseweg, toen er een groep jongens passeerden. Er ontstond een ruzie als gevolg van een woordenwisseling en hier hierbij werd het 18-jarige slachtoffer meerdere malen gestoken. Het slachtoffer is door de politie overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling van zijn verwondingen heeft de man het ziekenhuis kunnen verlachten. De polite heeft geen verdachten kunnen aanhouden.

De politie is op zoek naar getuigen. Deze kunnen bellen naar 0900-8844 of voor anonieme meldingen kunt u bellen naar 0800-7000.

Festival verloopt rustig

UTRECHT- De politie heeft tijdens het bevrijdingsfestival in park Transwijk enkele bekeuringen uitgeschreven.

Tijdens het festival heeft de politie 20 bekeuringen uitgeschreven (wildplassen, baldadigheid, verboden voor onbevoegden en negeren rood licht). Saillant detail was dat er ook enkele bekeuringen werden uitgeschreven voor wildplassende dames.

De politie heeft enkele keren nog moeten optreden als gevolg van meldingen van vermissende kinderen. Over het algemeen is het festival rustig verlopen.