Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 06-05-2009

Auto over de kop in de sloot
COEVORDEN Een 21-jarige man uit Coevorden belandde dinsdagavond met zijn auto in de sloot aan de Veenschapsweg in Coevorden. Een 21-jarige man uit Lutten reed op de Veenschapsweg vanuit De Krim. De man uit Coevorden reed over de Veldweg en kwam vanuit de richting Steenwijksmoer. Op de kruising verleende de man uit Lutten geen voorrang aan de man uit Coevorden. Laatstgenoemde belandde met zijn voertuig over de kop in de sloot. Een 19-jarige omstander uit Coevorden sprong in het water, trapte de zijruit in van de auto en wist de bestuurder te bevrijden. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder uit Lutten kwam uiteindelijk tegen een lantaarnpaal tot stilstand. (BVH 2009009200)

Man aangehouden wegens vernieling
ASSEN De politie heeft dinsdagavond een 28-jarige man uit Assen aangehouden aan de Oude Molenstraat in Assen. Agenten zagen dat de man meerdere keren tegen twee fietsen schopte. Meerdere omstanders hadden de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, al een paar keer gewaarschuwd voor zijn gedrag. Hij had mensen lastig gevallen en mogelijk ook een hek vernield aan de Ceresstraat. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BVH 2009009205)

Politie controleert in verkeer
MEPPEL De politie heeft dinsdagavond op diverse plaatsen gecontroleerd in het verkeer in Meppel. Er zijn twee bekeuringen uitgeschreven omdat één bestuurder in een auto reed met geblindeerde zijramen en een andere bestuurder een onleesbare kentekenplaat had. (BVH 2009009217)

Man aangehouden wegens vernieling
ASSEN De politie heeft dinsdagavond een 28-jarige man uit Assen aangehouden aan de Maasstraat in Assen. De man zou een ruit van een kinderdagverblijf hebben vernield. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, is ingesloten voor verhoor. (BVH 2009009245)

Aangifte vernieling fiets
GIETEN Een 20-jarige jongen uit Leek deed in de nacht van dinsdag op woensdag aangifte van vernieling van zijn fiets in Gieten. Zijn fiets stond dinsdag vanaf 14.00 uur tot s nachts 1.00 uur bij een fietsenstalling aan de Brink. Zijn fiets was totaal vernield. Meerdere gestalde fietsen bleken vernield te zijn. De politie vraagt andere gedupeerden vooral aangifte te doen. (BVH 2009009254)

Inbraak in woning
EMMEN - In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Danackers in Emmen. Het is nog niet bekend wat precies is weggenomen. De eigenaar deed aangifte. In diezelfde nacht heeft een nog onbekende man getracht om in te breken in een woning aan de Weytackers. De bewoner werd wakker van lawaai aan de achterzijde van haar woning en zag vervolgens een man in de tuin staan. De politie zoekt getuigen die meer weten van deze twee inbraken. Het is niet bekend of er een verband is tussen deze inbraken. (BVH 2009009263)

Winkeldief aangehouden
EMMEN Dinsdagmiddag is een 42-jarige man uit Emmen aangehouden in een supermarkt aan de Peyserhof in Emmen. De man zou twee pakjes shag hebben weggenomen. Verdachte is ingesloten voor verhoor. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2009009149)

Man aangehouden na wildplassen
ASSEN Agenten hebben dinsdagavond een 22-jarige man uit Assen aangehouden aan de Marktstraat in Assen. De man werd bekeurd wegens wildplassen. Na de bekeuring in ontvangst te hebben genomen, werd hij wat opstandig, vooral toen omstanders kwamen kijken. De agenten hebben de man meerdere malen gevorderd door te lopen. Toen hij da niet deed is hij aangehouden en ingesloten op het politiebureau. (BVH 2009009237)

Politie zoekt getuigen van diefstal met bedreiging

EMMEN Een nog onbekende man heeft dinsdagmiddag rond 17.00 uur onder bedreiging geld weggenomen uit een winkel aan de Houtweg in Emmen. De onbekende man bedreigde de twee medewerkers met een steekwapen en eiste geld. De man is er met een niet nader te noemen geldbedrag en sigaretten vandoor gegaan. De dader droeg een zwarte jas, een zwarte muts, een donkere joggingbroek en een zwarte rugtas. Namens de eigenaar is aangifte gedaan. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (BVH 2009009196)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.