Politie Groningen

Woensdag 6 mei 2009

Provincie Groningen, 06-05-2009

Groningen: verdachte aangehouden in ziekenhuis

De politie heeft donderdagmiddag in het UMCG in Groningen een 22-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die dag een even oude plaatsgenoot te hebben mishandeld. De mishandeling vond plaats in een woning aan de Floresstraat in Groningen. De bewoonster waarschuwde de politie nadat de kennissen de woning verlieten. Agenten kregen door dat de verdachte en het slachtoffer gezamenlijk naar het ziekenhuis waren gegaan. De politie heeft de22-jarige ingesloten voor verhoor.

Groningen: Groninger zwaait met mes

De politie heeft donderdagavond aan de Conclourslaan een 44-jarige Groninger aangehouden omdat hij met een mes zwaaide. Getuigen informeerden de politie dat er een verwarde man voor een muziekpodium van het bevrijdingsfestival liep. Agenten konden de man snel traceren. Hij bleek een mes bij zich te hebben en werd meegenomen naar een politieauto. Tijdens de wandeling naar het voertuig beledigde hij de politiemensen meerdere malen. De Stadjer is ingesloten.

Noordwolde: bedrijfsauto in sloot na aanrijding

Een 27-jarige automobilist uit Onderdendam is donderdagmiddag voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De automobilist was betrokken bij een ongeval op de N46 bij Noordwolde. De man reed in zijn bedrijfsauto in de richting van Groningen, toen een tegemoetkomende automobilist uit Ten Boer (34) op de andere weghelft kwam. De Onderdendamster probeerde uit te wijken, maar kon niet voorkomen dat beide voertuigen elkaar schampten. De bedrijfsauto kwam op zijn kant terecht en kwam tot stilstand in een naastgelegen sloot. Beide automobilisten kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. De voertuigen raakten ernstig beschadigd. De politie maakt een registratie.

Wagenborgen: huiselijk geweld

Een 40-jarige man uit Wagenborgen is donderdagavond in zijn woonplaats aangehouden voor huiselijk geweld. De verdachte had zijn partner geslagen en bedreigd. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie heeft het zorgkader geïnformeerd.

Groningen: inbreker aangehouden

De politie heeft donderdagavond in Groningen een 34-jarige inbreker (woonplaats onbekend) aangehouden. De politie kreeg een melding van een woninginbraak in de Thuessinklaan. De melder van de inbraak gaf een goede omschrijving en met het signalement gingen agenten op zoek. In de Zaagmuldersweg zagen politiemensen een man die voldeed aan de omschrijving en inbrekersgereedschap bij zich droeg. De verdachte ging midden op de weg fietsen en belette de agenten te passeren. Op de Oosterhamriklaan viel de man van zijn fiets en kon worden aangehouden. Hij had spullen bij zich die bij de inbraak in de Thuessinklaan waren meegenomen. De inbreker is aangehouden.

Groningen: Engelsman lift illegaal mee

Een 31-jarige Engelsman is donderdagavond aangehouden omdat hij illegaal meeliftte op een aanhanger van een vrachtwagen. Agenten zagen de man uit Middlesbrough op de ringweg bij de Laan 1940-1945. De vrachtwagenchauffeur stond daar stil vanwege het verkeer en reed even later weg. Bij het zien van de politieagenten sprong de Engelsman van de trailer en ging er vandoor. Omdat hij met zijn gedrag gevaar opleverde voor het verkeer en onder invloed van alcohol was, kreeg de buitenlander een boete van 320 euro. Nadat hij het bedrag had betaald mocht de man naar zijn verblijfadres.

Groningen: met glas gestoken

Een 20-jarige inwoner van Groningen raakte dinsdagnacht gewond toen hij op de Grote Markt met een kapot geslagen glas werd gestoken. De man liep letsel op in het gezicht en aan het bovenlichaam en werd per ambulance voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. Ook een 18-jarige vriend van het slachtoffer zou zijn geraakt. Deze Groninger werd met een verwoning aan zijn hoofd eveneens naar een ziekenhuis gebracht. Het tweetal was met een kameraad aan het stappen toen er ruzie ontstond met een groep jongens. Een van de onbekenden sloeg een glas kapot en zou op de Groningers hebben ingestoken. De politie stelt een onderzoek in.

Saaksum: gewond na val

Vermoedelijk door de harde wind kwam een 17-jarige bromfietsster dinsdagmiddag bij Saaksum te vallen. Het uit Warfhuizen afkomstige meisje werd met waarschijnlijk een gebroken schouder met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie zette de toedracht van het ongeluk op papier.