Gemeente Dirksland


Dodenherdenking in Dirksland

Maandagavond 4 mei jl. vond de nationale dodenherdenking plaats. Ook in Dirksland werd stil gestaan bij de gevallenen â burgers en militairen â die, waar ook ter wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

De herdenkingsbijeenkomst vond plaats in de Hervormde kerk aan de Ring in Dirksland. Ds. J. Schipper van de Gereformeerde gemeente Dirksland en burgemeester S. Stoop spraken de ca. 300 aanwezigen toe.

Â

U kunt de toespraak van burgemeester Stoop nalezen via onderstaande link:

Dodenherdenking maandag 4 mei 2009: "Vrijheid en identiteit"

Â

Ook op de basisscholen is aandacht besteed aan de Tweede Wereldoorlog. Vijf leerlingen lazen een zelfgeschreven gedicht voor in de kerk.

Â

Aansluitend vond, na het beëindigen van de bijeenkomst, een stille tocht en kranslegging plaats bij het monument aan het Gelderspad. Bij het monument werd twee minuten stilte in acht genomen om de gevallenen te herdenken.

Â

Na de kransleggingen, door burgemeester Stoop en zijn vrouw en de Oranjeverenigingen van Dirksland en Herkingen, legden ongeveer veertig basisschoolleerlingen een roos bij het monument.

Â