Politie Hollands Midden

Waddinxveen - Politie rolt hennepkwekerij op

Waddinxveen, 06-05-2009 o Maandag 4 mei heeft de politie op twee plaatsen onderzoek gedaan naar mogelijke hennepkwekerijen. Er werd één kwekerij opgerold. Aanhoudingen zijn nog niet verricht.

In de middag werd een loods aan de St. Victorstraat bezocht. Er was geen kwekerij meer maar uit sporen was duidelijk te herleiden dat die er wel was geweest. De politie kwam op het spoor van deze mogelijke kwekerij na een melding die gedaan was bij Meld Misdaad Anoniem.

In de avond ging de politie bij een woning aan de Van Maerlantstraat aan de deur. In de woning werd een kwekerij en drogerij ontdekt. Er groeiden 240 hennepstekken en 154 grote hennepplanten. Ook lagen er iets meer dan voor een kilogram aan gedroogde toppen. De politie heeft de kwekerij laten ontruimen. Het energiebedrijf tipte de politie over de mogelijke aanwezigheid van een kwekerij.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken.