Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 06-05-2009

Bredanaar slaat vriendin in de auto tegen haar neus

BREDA: De politie heeft vannacht, de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks 00.25 uur een 30-jarige Bredanaar aangehouden, die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 32-jarige vriendin. Hij zou haar in de auto tegen haar neus hebben geslagen.

Het slachtoffer deed aangifte. Zij vertelde dat zij dinsdagavond mishandeld was door haar vriend. Ze hadden in de auto, terwijl zij over de Vloed reden, ruzie gekregen, omdat hij heel erg jaloers is. . Hij had daarop met gebalde vuist een klap tegen haar neus gegeven. Ze raakte even buiten westen en liep een bloedneus op. Uiteindelijk is ze uitgestapt. Dat was volgens haar de vierde keer dat zij slaag van hem kreeg. Het was niet precies duidelijk waar de verdachte verbleef. Een agent heeft hem gebeld en hem naar het bureau Chasséveld ontboden. Daar is hij aangehouden.

Fietsendieven betrapt bij het Station CS in Breda

BREDA: Agenten in burger hebben dinsdagavond op het Station CS vier fietsendieven op heterdaad betrapt. De rechercheurs waren ter plaatse gegaan na een melding dat enkele personen zich verdacht gedroegen in en om de fietsenstalling.

Het gaat om drie 'knapen' uit Breda van 18, 19 en 20 jaar en een 18-jarige jonge dame eveneens uit Breda. Twee van hen hadden een fiets uit de stalling gepakt, terwijl de anderen op de uitkijk stonden. Ze waren net van plan om het slot met een betonschaar door te knippen. ze gaven de diefstal direct toe. De fiets van een van hen was kapot. Ze waren daarom naar het station gegaan om in de stalling een 'nieuwe' fiets uit te zoeken. Daar alle fietsen op slot stonden die ze mooi vonden, moest de betonschaar er aan te pas komen. Ze hebben elk een boete van 270 euro gekregen, als ze die niet betalen moeten ze voor de rechter verschijnen.

Slingerende automobilist gepakt voor rijden onder invloed

ETTEN-LEUR: Een 45-jarige man uit Waardenburg is dinsdagavond
omstreeks 22.00 uur betrapt op het rijden onder invloed. De
automobilist werd door de politie op de Spoorlaan aan de kant gezet omdat hij slingerend over de weg reed. Hij blies 550 ugl. Hij kreeg een rijverbod van zes uren. De bestuurder vertelde dat hij tussen 16.00 en 21.00 uur circa 6 a 7 glazen bier gedronken had.

Twee jongens aangehouden voor poging inbraak en vernieling

BREDA: De politie heeft dinsdagavond op de Klaverweide op aanwijzing van een buurtbewoner een 14-jarige jongen aangehouden die medeplichtig zou zijn geweest aan een aantal pogingen tot inbraak in auto's. Ook arresteerde de politie een 13-jarige jongen die een autospiegel vernield had.

Een bewoner zag dat twee jongens zich verdacht bij zijn auto
ophielden. Ze waren met een steekvoorwerp in het slot bezig. De auto eigenaar ging naar buiten en hield de 14-jarige jongen tegen die kennelijk bij die jongens hoorde die hij bij zijn auto gezien had. Bij nader onderzoek bleek dat er bij nog acht auto's schade aan de sloten was ontstaan. De daders waren echter gevlogen. De politie heeft de 14-jarige jongen uit Breda verhoord en onderzoekt wie de twee daders zijn geweest. Na verhoor is de jongen thuis afgezet, agenten hebben ook nog even met zijn moeder.

Tijdens de zoektocht naar de daders in de wijk arresteerde de politie ook nog een 13-jarige jongen uit Breda. De dienders zagen dat de knul achterop een fiets zat en een stok in zijn handen had. Toen ze een camper passeerden sloeg de jongen met zijn stok tegen de spiegel waardoor die brak. Volgens de jongen wat het geen opzet geweest.

Vrouw gearresteerd na mishandelen supermarktmedewerker

BREDA: De politie heeft dinsdagavond op de Haagdijk een 28-jarige vrouw uit Breda aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een supermarktmedewerker.

Gistermiddag zijn problemen ontstaan in een supermarkt op de Haagdijk. Een vrouw had volgens een medewerker een fles cola vernield waarna haar gevorderd werd de winkel te verlaten. De vrouw was daarover boos geworden en had een medewerker met gebalde vuist in het gezicht geslagen. Ook had ze tegen zijn scheenbeen getrapt en met flessen gekoelde dranken in zijn richting gegooid. Volgens de vrouw, die in het verleden al eens een toegangsverbod voor deze winkel had, was de fles per ongeluk omgevallen. Ze begreep daarom niet dat ze de winkel uitmoest. Ze is in verzekering gesteld.

Scootmobiel te water

BREDA: Gistermiddag is een 82-jarige Bredanaar, op de Terheijdenseweg, ter hoogte van het Vitaliscollege, met zijn scootmobiel in het water gereden. De agenten zagen dat het slachtoffer zelf al uit het water was geklommen. Zijn voertuig lag echter nog in het water.
Brandweerlieden hebben de scootmobiel geborgen. Agenten hebben het slachtoffer, die natuurlijk kletsnat was, snel naar huis gebracht.

Auto rijdt voorgevel binnen

BREDA: Gistermiddag is op de Nieuwe Heilaarstraat, een van de auto's die betrokken was bij een verkeersongeval in de voortuin van een woning gereden en tegen de voorgevel van de woonkamer tot stilstand gekomen. De voorgevel van de woning en de parketvloer raakten zwaar beschadigd

Een 53-jarige man uit Etten-Leur kwam met zijn auto vanaf de
Zuylenstraat gereden. Hij wilde op de kruising met de Nieuwe
Heilaarstraat links af slaan. Hij kreeg echter geen voorrang van de voor hem van links komende 54-jarige vrouw eveneens woonachtig in Etten-Leur. Er ontstond een aanrijding. De vrouw trapte na het ongeval vermoedelijk in plaats van op de rem op het gaspedaal en stuurde sterk naar rechts. Hierbij kwam zij in de voortuin van een woning terecht en kwam tegen de voorgevel van de woning. De brandweer en de GGD kwamen eveneens ter plaatse. De vrouw werd ter plaatse onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Bouw- en Woningtoezicht is in kennis gesteld in verband met de beschadigde gevel. De auto is getakeld.

Duo probeert 18-jarige Bredanaar van bromfiets te beroven

BREDA: Dinsdagmiddag hebben op de Wilderen twee nog onbekende daders geprobeerd een 18-jarige Bredanaar met geweld van zijn bromfiets, te beroven. Het slachtoffer verklaarde dat hij uit een brandgang gereden kwam. De weg werd hem versperd door twee gasten. Een van die knapen riep tegen hem dat hij moest afstappen. Vervolgens probeerden ze hem van zijn bromfiets te trekken. Er ontstond een worsteling waarbij de aangever met een mes in zijn rechterbovenbeen werd gestoken. Het slachtoffer werd hiervoor behandeld in het ziekenhuis. De daders zijn er zonder buit vandoor gegaan.

De politie heeft een SMS-Alert bericht verstuurd naar de deelnemers in de wijk Heusdenhout met het verzoek naar de daders uit te kijken. Het zou gaan om jongens met een Noord Afrikaans of Zuid Europees
uiterlijk, circa 16 tot 18 jaar oud. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij vermoedt dat de straatrovers op zijn bromfiets uit waren omdat dit een heel bijzondere is, die veel weg heeft van een Harley Davidson.

De politie roept getuigen van deze zaak op zich te melden via het landelijk telefoonnummer 0900-8844.

Woningen beschadigd door het in brand steken van een quad

BREDA: Vannacht heeft omstreeks 04.15 uur brand gewoed in de
Karbouwstraat. Daar was een quad in brand gestoken. Het brandende voertuig stond zo dicht tegen de voorbevel van een woning dat even gevreesd werd dat de brand zou overslaan naar het pand zelf. De agenten hebben daarom uit voorzorg de bewoners en hun beide buren naar buiten laten komen. Er is een ambulance ter plaatse geweest omdat enkele bewoners klaagden over duizeligheid en over de rook die men binnen had gekregen. Er is schade aan de drie woonhuizen ontstaan. Van de eigenaar van de quad is een aangifte opgenomen van brandstichting. Hij had geen idee wie dit op zijn geweten kon hebben.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-05-2009 12:12 | © Regio Midden en West Brabant |