Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 06-05-2009

Politie neemt zwaailicht en sirene in beslag

TILBURG: Na klachten van buurtbewoners namen agenten een kijkje bij de auto van een 26-jarige automobilist uit Tilburg. De man had in zijn privéauto een blauw zwaailicht en een sirene gemonteerd. Bij recent onrechtmatig gebruik van de optische en geluidsignalen gingen overige verkeersdeelnemers voor hem opzij en verleenden hem voorrang. Een getuige had echter het kenteken van de VW Golf genoteerd. De politie heeft de apparatuur op dinsdag 5 mei uit zijn auto gedemonteerd en in beslag genomen. Tegen de verdachte is gelijktijdig proces-verbaal opgemaakt. De 26-jarige Tilburger is overigens een bekende op het gebied van gevaarlijk rijgedrag in het verkeer.

Dagvaarding na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft een 32-jarige man uit Eindhoven opgepakt op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin. Het geweldsdelict vond plaats in de nacht van dinsdag 5 mei in de woning van het 34-jarige slachtoffer.

Volgens de vrouw is de relatie al 16 manden geleden beëindigd. De verdachte denkt daar anders over. Dinsdag 5 mei kwam hij er achter dat zijn ex-vriendin inmiddels een nieuwe relatie had. Hierover ontstond ruzie waarbij de vrouw enkele klappen moest incasseren en haar keel werd dichtgeknepen. Ze vluchtte naar haar buurvrouw, waar de politie werd gewaarschuwd. Het slachtoffer deed vervolgens aangifte van mishandeling. De verdachte is gearresteerd en ingesloten. Hij ontkent het geweld. Na het opmaken van een proces-verbaal kreeg hij een dagvaarding uitgereikt voor de terechtzitting.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partnerrelatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.
Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de
bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Veelplegers in de cel na winkeldiefstal

TILBURG: In overleg met het Openbaar Ministerie zijn twee winkeldieven in voorlopige hechtenis gesteld. Ze worden nog deze week voor de rechter-commissaris geleid. Het gaat in beide gevallen om zogenaamde veelplegers.

Betrapt:
Een 27-jarige veelpleger uit Tilburg werd dinsdag 5 mei om 12.40 uur betrapt toen hij cosmetica-artikel stal bij een supermarkt aan het Wagnerplein. De diefstal was door personeelleden van de winkelketen vastgesteld, waarna de verdachte werd aangehouden. Dat gebeurde nadat hij de kassa's gepasseerde was en hij met de buit ter waarde van 59,52 de winkel wilde verlaten. De man werd overgedragen aan de politie en is vervolgens in verzekering gesteld en ingesloten.

Een andere veelpleger werd door het zogenaamde veelplegerteam van de politie in de gaten gehouden toen hij een supermarkt op het Piusplein binnenging. Dat gebeurde dinsdagmiddag 5 mei omstreeks 17.30 uur. De agenten zagen vervolgens dat de 30-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) winkeldiefstal pleegde. Ook hij werd gearresteerd en ingesloten in afwachting van zijn voorgeleiding bij de
rechter-commissaris.

Veelplegerteam:
Recent is er in Tilburg een speciaal team van zeven politieagenten actief dat zich vooral richt op veelplegers in het district Tilburg. Deze veelplegers zijn verantwoordelijk voor veel auto- en
woninginbraken. Het veelplegerteam volgt deze doelgroep actief en kan bij strafbare feiten direct optreden.

Detentie voor veelplegers:
Veelplegers zijn personen die over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zagen opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Overigens werden dinsdag nog drie andere winkeldieven aan de politie overgeleverd. Twee van hen kregen na verhoor in het politiebureau een dagvaarding uitgereikt. De derde verdachte nam zijn buit niet mee, maar at etenswaren al op in de supermarkt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Sportschoenen en spijkerbroeken gestolen bij inbraak

OISTERWIJK: Er is ingebroken in een winkel aan de Mgr. Verhoevenlaan. Het misdrijf vond plaats in de nacht van dinsdag 5 mei op woensdag 6 mei. Omstreeks 04.15 uur trad het inbraakalarm in werking. Het bleek om een daadwerkelijke inbraak te gaan. Vanuit het pand zijn circa 45 dozen dure sportschoenen en diverse spijkerbroeken gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-05-2009 11:35 | © Regio Midden en West Brabant |