Gemeente Anna Paulowna

Speel-o-theek âDe Wisselaarâ in Anna Paulowna stopt er mee

Het bestuur en de vrijwilligers van speel-o-theek De Wisselaar in Anna Paulowna laten met grote spijt weten dat zij besloten hebben te stoppen met de uitleen van speelmaterialen. Reden is dat de animo voor het lenen van speelgoed in de afgelopen jaren sterk is teruggelopen. Vanaf 1 juni is er geen speelgoeduitleen meer, in de week van 25 mei moet al het geleende speelgoed worden teruggebracht.

Open blijven niet meer rendabel

Sinds de start in 1999 hebben de vrijwilligers van speel-o-theek De Wisselaar hard gewerkt om van de speel-o-theek een succes te maken. Met bijvoorbeeld een nieuwsbrief voor leden, twee speelgoed- en kledingbeurzen per jaar en regelmatig berichten in lokale media is bekendheid gegeven aan de activiteiten van de speel-o-theek. Ook is het assortiment speelgoed regelmatig vernieuwd en aangevuld.

Helaas is gebleken dat dit niet genoeg was. Het aantal donateurs van de speel-o-theek is teruggelopen. Het aantal actieve donateurs (die regelmatig terugkomen om nieuw speelgoed te lenen) is zelfs zo laag dat het niet meer rendabel is om de speel-o-theek open te houden.

Verkoop speelgoed
Op zaterdag 6 juni is de verkoop van het speelgoed. De verkoop is van 11.00 uur tot 12.00 uur in het gebouw Triplo aan de Sportlaan in Anna Paulowna. De opbrengst van de verkoop gaat naar een nog nader te bepalen vereniging/goed doel in de gemeente Anna Paulowna. Het speelgoed dat niet is verkocht, gaat naar de logeerhuizen van âs Heeren Loo in Julianadorp.

Nieuws