Gemeente Lingewaard


Dinsdag 28 april jl. kwamen de 16 deelnemers aan de Fun4You-Victorytour 2009 aan bij het clubgebouw van Scouting Sint Maarten in Doornenburg. Hier werden ze hartelijk ontvangen door burgemeester Harry de Vries. De Victorytour is een fietstocht van ruim 425 kilometer die start in Groningen en eindigt in Maastricht. De deelnemers zijn jongeren tussen de 14 en 17 jaar met een gedragsbeperking.

De deelnemers van de Victorytour hebben het tijdens deze tour niet gemakkelijk, maar met hulp van anderen (samen de lasten delen) zullen ze uiteindelijk een wereldprestatie neerzetten, waar ze nog lang op terug kunnen kijken. Met hun fietstocht hebben de deelnemers ook geld ingezameld voor War Child (samen de lusten delen), want met de Victorytour leren ze dat delen met anderen je een goed gevoel kan geven.

Na aankomst in Doornenburg hebben de jongeren de nacht doorgebracht in het clubgebouw van de scouting. De volgende dag (rustdag) kregen zij een rondleiding in Kasteel Doornenburg. Op Koninginnedag vertrokken zij richting Maastricht.

Victorytour