Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 28 april 2009

Optimalisatie informatievoorziening
In het kader van de verdere verbetering van onze informatievoorziening gaat de gemeente Bernheze samen met een aantal andere gemeenten en Vicrea deelnemen aan een pilotproject. Met dit project willen wij een groot deel van onze interne geometrische gegevens via het web aan onze klanten beschikbaar gaan stellen.

Aanpassen mandaatregister afdeling Milieu- en Bouwzaken Op 22 april 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders het mandaatregister aangepast. Het college van burgemeester en wethouders heeft mandaat verleend aan het afdelingshoofd Milieu- en Bouwzaken, mits er geen zienswijzen zijn ingebracht. Het besluit en het daarbij behorende register treden één dag na deze publicatie in werking. Het mandaatregister kunt u inzien bij de afdeling Bestuur, Personeel en Organisatie, telefoon (0412) 45 88 88.

Bluswatervoorziening
Het college van burgemeester en wethouders heeft een besluit genomen over het aantal bluswatervoorzieningen dat in de gemeente aanwezig moet zijn. Ook is besloten hoe dit in de komende vijf jaar wordt gerealiseerd.

Startersleningen
Het college van burgemeester en wethouders vraagt de Raadscommissie Ruimtelijke Zaken om advies en de gemeenteraad de Verordening Vrom Starterslening Bernheze en Verordening Starterslening Bernheze 2009 vast te stellen.

Subsidie Stichting `Door en Voor'
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Stichting Door en Voor in 2009 voor haar werkzaamheden te subsidiëren. Stichting Door en Voor biedt hulp aan ex-cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke opvang op het gebied van wonen, werk, opleiding en financiën.

Maatregelen bestrijding recessie
De gemeente Bernheze gaat in verband met de economische recessie maatregelen nemen. De gemeente gaat in op diverse suggesties die van instanties en belangenorganisaties zijn ontvangen. Een aantal belangrijke zaken die de gemeente gaat doen zijn: de vraag naar woningen stimuleren door het verruimen van de startersleningen, het vrijmaken van bouwkavels voor zelfbouwers en collectief particulier opdrachtgeverschap en het in overleg met de woningbouwcorporaties zoeken naar alternatieven voor eigenaren. Het onderhoud van gemeentelijke gebouwen wordt naar voren gehaald. Voor de inwoners en bedrijven in problemen gaat de gemeente een voorlichtingstraject opzetten. Ook ziet de gemeente kansen in de strategische verwerving van gronden en hoe de gebouwen energiezuiniger en duurzamer gemaakt kunnen worden. Met het totale pakket is een bedrag van bijna drie miljoen gemoeid.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35