Gemeente Medemblik

51631 / 59559 51631

Nieuws

Nieuwe dorpsvlag en AED voor jubilerend zwembad

Het nieuwe zwemseizoen van Het Zwembad in Midwoud/Oostwoud is zondag 26 april feestelijk van start gegaan. Het zwembad bestaat 50 jaar en daarom waren burgemeester Theo van Eijk en wethouder Louw Jan Zwagerman aanwezig om Het Zwembad te feliciteren. Bij zo'n jubileumjaar horen natuurlijk bijzondere cadeaus. Burgemeester en wethouder overhandigden eerst de nieuwe dorpsvlag van Midwoud en Oostwoud. Daarna werd Het Zwembad verrast met een AED.

Hiermee is Het Zwembad straks de eerste plek in de gemeente waar een AED aanwezig is.

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat waarmee een elektrische schok aan het hart kan worden toegediend als iemand een hartritme stoornis heeft die levensbedreigend is . Dit heet defibrilleren. Hiermee kan al worden begonnen voordat de ambulance aanwezig is. De kans op overleven is dan een stuk groter.

De gemeente is gestart met het opzetten van een netwerk van AED's en getrainde EHBO-ers. In het geval nood kunnen de EHBO-ers dan zo snel mogelijk bij het slachtoffer komen. Binnenkort gaat de gemeente afspraken maken met de dorpsraden en de EHBO-verenigingen. Samen kunnen ze goed bepalen welke lokaties geschikt zijn om de andere AED's te plaatsen.