Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 6 mei


* POLITIE HOUDT INBREKERS AAN
ROTTERDAM - Politieagenten hielden in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen aan. Rond half zes werd er een inbraak op de Spaanse Kade gemeld. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. Zij troffen op de betreffende locatie een geopende deur aan. Vervolgens gingen zij het pand binnen. Hier hoorden zij verschillende geluiden. Na onderzoek werden er twee personen aangetroffen. De Rotterdammers van 17 en 22 jaar oud zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt of het tweetal in verband gebracht kan worden met meerdere inbraken.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district West ontmantelde dinsdagmiddag een hennepkwekerij. Rond vier uur werd er een inbraak aan de Bellevoysstraat gemeld bij de politie. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. Onderzoek bij de woning wees uit dat de achterdeur verbroken was. Vervolgens werd er een onderzoek ingesteld in de woning. Hier werden naast een buiten gebruik zijnde hennepkwekerij behoorlijk wat attributen aangetroffen die gebruikt worden bij het vervaardigen van hennep. Ook werd er een flinke hoeveelheid geknipte hennep aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke eigenaar van de plantage.


* POLITIE ONDERZOEKT AANRIJDING
VLAARDINGEN - De technische ongevallen dienst van de politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding. Dinsdagmiddag stak een 16-jarig meisje samen met een 15-jarige passagier op haar bromfiets de Marathonweg over. Een passerende automobilist zag de twee jonge meisjes uit Vlaardingen hier rond kwart over drie over het hoofd. Hij kon een aanrijding niet voorkomen. Het tweetal kwam door de aanrijding ten val. Ambulancepersoneel bracht de bestuurster van de scooter naar het ziekenhuis. Zij gaf aan last te hebben van haar heup en been.


* BEVRIJDINGSFESTIVAL AFGEBROKEN NA MISDRAGINGEN JONGEREN; POLITIE

STELT ONDERZOEK IN NAAR DADERS
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Centrum hebben dinsdagavond, rond tien uur, enkele waarschuwingsschoten gelost op het afgesloten evenemententerrein aan het Willemsplein, toen een grote groep jongeren zich tegen hen keerde. De rust keerde hierna snel weer. Rond tien uur werd gemeld door de beveiliging dat er werd gevochten en er met messen werd gestoken. Politiemensen betraden vervolgens het afgesloten evenemententerrein aan het Willemsplein om een onderzoek in te stellen en hulp te verlenen. Een groep feestgangers keerden zich tegen de politiemensen. Zij gooiden onder andere met flessen naar de agenten. Op een gegeven moment stelden ze zich dusdanig fysiek agressief op in de richting van de politie dat er enkele waarschuwingsschoten werden gelost. De menigte kalmeerde en verspreidde zich. In overleg met de organisatoren van het festival is besloten het feest direct te beëindigen. Op het terrein werden geen gewonde mensen aangetroffen als gevolg van de eerdere melding vechtpartij waarbij zou zijn gestoken.

Getuigenoproep
De politie stelt een onderzoek in naar de daders van deze wanordelijkheden. Hierbij worden aanhoudingen niet uitgesloten. Getuigen worden verzocht informatie te verschaffen over de jongeren die met elkaar vochten. Heeft u informatie over de vechtende mensen of bent u in het bezit van (bewegend) beeldmateriaal, neem dan contact op met de recherche van het district Centrum via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* POLITIE ONDERZOEKT ONGEVAL
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Centrum heeft een onderzoek ingesteld naar een ongeval op de Weena. Hier reed een 53-jarige Rotterdamse op haar scooter. Rond half acht reed zij door nog onbekende oorzaak tegen een boom. Hierbij kwam zij ten val. Hulpdiensten waren snel aanwezig. Zij brachten de vrouw, die op verschillende plaatsen op haar lichaam letsel had, over naar het Erasmus MC.


* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten hielden dinsdagmiddag een man aan. Een getuige meldde rond kwart over drie dat hij bij een horecagelegenheid aan de 's-Gravendijkwal een persoon had gezien die een vuurwapen in zijn broeksband droeg. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. De verdachte liep inmiddels op de 's-Gravendijkwal. Nadat de getuige hem had aangewezen werd de man aangehouden. Hij bleek inderdaad een vuurwapen in zijn broeksband te dragen. Dit is in beslag genomen voor vernietiging. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek hij onder invloed te zijn van alcohol. Hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* POLITIE HOUDT INBREKERS AAN
ROTTERDAM - Politieagenten hielden in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen aan. Rond half zes werd er een inbraak op de Spaanse Kade gemeld. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. Zij troffen op de betreffende locatie een geopende deur aan. Vervolgens gingen zij het pand binnen. Hier hoorden zij verschillende geluiden. Na onderzoek werden er twee personen aangetroffen. De Rotterdammers van 17 en 22 jaar oud zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt of het tweetal in verband gebracht kan worden met meerdere inbraken.


* JONGE VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten van het district Zuid hielden dinsdagmiddag twee jongens aan. Het Rotterdamse tweetal vernielde aan het begin van de middag de ruit van een abri aan de Kromme Zandweg. Een RET medewerker zag dit en waarschuwde direct de politie. Hierdoor konden de 13-jarige mannetjes rond drie uur aangehouden worden voor vernieling. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.

Dinsdag 5 mei


* POLITIE HOUDT MAN VOOR MISHANDELING OP STRAAT AAN

ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die iemand op straat had mishandeld en diverse vernielingen had gepleegd. Maandagavond rond half elf kreeg de politie de melding dat een man in zijn onderbroek diverse mensen aan het slaan was. Hij zou in een telefooncel vernielingen hebben gepleegd en zou een steen naar een langsrijdende auto hebben gegooid. Hij had een vrouw van haar scooter afgetrapt en had haar tegen haar hoofd geslagen. De bestuurster had haar bromfietshelm nog op. Tevens had de verdachte een andere vrouw geslagen met een riem of een koord dat uit de telefooncel kwam. De man is vervolgens weggereden vanaf de Bergsingel in de richting van de Gordelweg. Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in en zagen op de kruising Kleiweg en de Rozenlaan de man staan. Hij had net zijn brommer tegen de gevel geplaatst. De verdachte rende weg toen hij de politiemensen zag. Agenten achtervolgden de man door diverse straten en hielden de verdachte staande op een terrein van de kerk bij de Rozenlaan. Dit nadat hij over een hek was geklommen. Hij is door politiemensen met gepast geweld aangehouden en is de man, die alleen de Franse taal spreekt, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Bij verdere controle bleek de scooter gestolen. De identiteit van de man kon nog niet worden vastgesteld. De politie onderzoekt de toedracht.


* JONGENS AANGEHOUDEN NA MELDING CAMERATOEZICHT

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee jongens aangehouden na een melding van cameratoezicht. Dinsdagochtendvroeg rond twee uur zagen medewerkers van de afdeling Cameratoezicht dat er enkele jongens uit een woning kropen via het raam. Ze kwamen uit een woning aan de Sint-Mariastraat en liepen richting de Mathenesserlaan. Agenten hielden hierop het tweetal aan en brachten hen over naar een politiebureau voor nader onderzoek. Toen politiemensen een controle instelden in de woning, bleek dat er een hennepkwekerij aanwezig was in het pand met ongeveer 170 hennepplanten. De Rotterdammers in de leeftijd van 17 en 26 jaar zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA VERNIELING
SPIJKENISSE / DE EILANDEN - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van vernieling. Maandagavond rond acht uur kregen agenten de melding dat er op de Markenburgweg een jongen was gezien die vernielingen pleegde door het aanbrengen van graffiti. Toen de verdachte de agenten zag, rende hij weg over de dijk. Hij is achtervolgd, ingesloten en aangehouden. De verdachte had ook een rugzak bij zich waar diverse spuitbussen inzaten met een voorbeeld van een TAG. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Zijn ouders zijn op de hoogte gesteld van het gedrag van hun zoon. De 15-jarige jongen uit Spijkenisse had ook geen ID bij zich.


* POLITIE ONDERZOEKT OPLICHTING
SCHIEDAM/WATERWEG-NOORD - De politie onderzoekt de toedracht van een oplichting waarbij een slachtoffer 800 euro heeft afgestaan. Een 59-jarige man uit Spijkenisse reed woensdagavond rond half vijf op de Rijksweg A4 gaande in de richting van de Beneluxtunnel. Hij was net van de Vlaardingsedijk gekomen toen hij een auto langs de weg op de vluchtstrook zag staan waarvan de bestuurder met zijn handen zwaaide. De man heeft zijn auto neergezet op de vluchtstrook en is naar de zwaaier toegelopen. In de auto van de man zat een man achter het stuur, een vrouw en een kind. Hij verklaarde dat zijn vader miljonair zou zijn, maar dat hij zijn portemonnee thuis had laten liggen en had nu geen benzine meer had om te tanken. De onbekende man gaf hem zijn visitekaartje. In ruil voor het geld zou de man sieraden van zijn vrouw krijgen. Bij de benzinepomp (de man was met zijn auto achter de hulpverlener aangereden) bleek de man zelf ook zijn portemonnee thuis te hebben laten liggen. Het gezelschap wachtte op hem terwijl hij even naar huis reed. Toen hij terugkwam had hij 300 euro bij zich. De Turksuitziende man vond dit te weinig en wilde graag meer. De man is toen nog 500 euro extra gaan pinnen, terwijl iedereen op hem wachtte bij de benzinepomp aan de Vondelingenweg in Hoogvliet. Het verdachte stel is uiteindelijk met 800 euro verdwenen. De man had een lengte van ongeveer 1,70 - 1,75 meter, stevig postuur, kort zwart haar, zwarte lakschoenen, een kostuum van grijs met zwart. Hij had ook nog een chauffeur bij zich, deze man zag er onverzorgd uit, de vrouw achterin de auto droeg een hoofddoek. De sieraden bleken nep te zijn. De politie onderzoekt de toedracht en vraagt mensen die ook iets dergelijks hebben meegemaakt, contact met de politie, recherche de Eilanden, op te nemen via 0900-8844. De politie vraagt om niet te reageren op dergelijke mooie verhalen van oplichters en direct de politie te bellen via 112.


* TRAINER KICKBOXEN AANGEHOUDEN DOOR POLITIE

VLAARDINGEN/WATERWEG-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van zware mishandeling. Zaterdagavond rond kwart over tien krijgt de politie melding dat er tijdens een kickboxgala een trainer onenigheid had gekregen met een beveiliger. Dit was op de Baanstraat. De 49-jarige man uit Oud-Beijerland had een 27-jarige beveiliger in zijn gezicht geslagen. Toen agenten de man wilde aangehouden bleek hij weggerend. Hij was via een nooduitgang vertrokken. De beveiliger heeft met zware verwondingen aan zijn gezicht een nacht in het Vlietlandziekenhuis moeten blijven. Hij had diverse breuken in zijn oogkas. Omdat de verdachte wist dat de politie naar hem op zoek was, heeft hij zich onder deze druk gemeld op een politiebureau. Hij is in gesloten voor zware mishandeling. De politie onderzoekt de toedracht.


* ALCOHOLCONTROLE OP TERREIN VEERBOOT
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft op het terrein van de veerboot bij de Luxemburgweg in samenwerking met de KMAR een alcoholcontrole gehouden. Daarbij zijn maandagochtend rond acht uur 180 bestuurders gecontroleerd. Twee van hen, een Brit en een Duitser, hadden teveel gedronken, en kregen naast een rijverbod, een boete van 250 euro die ze ieder direct moesten afrekenen.


* MAN BETAALD BOETE NA AANHOUDING OP SCHIPHOL

ROTTERDAM-ZUID - De politie op Schiphol heeft een man staande gehouden die nog voor ongeveer 4200 euro openstaande boetes had. De 50-jarige man uit Rotterdam-Zuid had nog een openstaande boete. Nadat deze boete door een kennis op een politiebureau in Rotterdam-Zuid, Slinge, is betaald, kon de man met het vliegtuig verder.


* TWEE VERDACHTEN STRAATROOF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor een straatroof bij een pinautomaat / postkantoor bij de Nieuwe Binnenweg. Maandagavond rond half twaalf kreeg de politie melding dat er bij de pinautomaat iemand beroofd zou zijn waarbij het slachtoffer geslagen was. Het slachtoffer was een 18-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel. Het signalement van de verdachten is direct doorgegeven aan personeel van de afdeling cameratoezicht. Dit leidde er direct toe dat de verdachten door de politie konden worden aangehouden bij een avondwinkel aan de Nieuwe Binnenweg. In totaal was 40 euro meegenomen en dit bedrag is ook bij de verdachten aangetroffen. Toen één van de verdachten de agenten de avondwinkel in zag komen, deed hij direct zijn jas uit en gooide deze op de grond. Het Rotterdamse tweetal van 21 en 24 jaar oud, is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een verdachte aangehouden van een inbraak in een woning aan het GW Burgerplein. Maandagmiddag rond half één krijgt de politie melding van een inbraak aan het GW Burgerplein. Een schoonmaakster komt de woning tegen en ziet twee jongens in de woning. Ze vluchtten uit de woning. De politie wordt direct op de hoogte gesteld en ziet in de omgeving een verdachte lopen. De 17-jarige Rotterdammer wordt direct aangehouden door agenten en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Wanneer mensen getuige zijn geweest van de inbraak of het wegrennen van de jongens, of anderszins informatie hebben, kunnen ze bellen met de recherche van district West via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


* DIVERSE BEKEURINGEN VOOR OVERTREDING MILIEUWETGEVING

HELLEVOETSLUIS / DE EILANDEN - Op maandag 04 april 2009 hebben agenten in samenwerking met de AVR/Van Gansewinkel Milieustation Hellevoetsluis een controle gehouden op het op de juiste manier aanbieden van huishoudelijk afval. Drie maal per week worden de boven en ondergrondse afvalcontainers geleegd door firma AVR/Van Gansewinkel. Er komen veel klachten binnen over huishoudelijk afval dat verkeerd wordt aangeboden en/of zwervend afval in de wijk. In totaal schreven agenten negen milieu-bekeuringen uit. Zo mag er bijvoorbeeld geen grof vuil worden neergezet bij de containers.