FloraHolland


Extra aandacht voor brandveiligheid bij FloraHolland Aalsmeer

AALSMEER (6 mei 2009) - Een grote brand heeft zich bij FloraHolland Aalsmeer gelukkig nog nooit voorgedaan. En dat wil de veiling natuurlijk graag zo houden. Daarom heeft de veiling een aantal verbeteringen aangebracht op het gebied van brandveiligheid. Op die manier kunnen gebruikers van de gebouwen zo veilig mogelijk blijven werken en is de bedrijfsvoering van veiling en klanten nog beter beschermd.

Veilig vluchten
Bij een calamiteit zoals brand is het belangrijk om snel en veilig het gebouw te kunnen verlaten. Hiervoor zijn goede en duidelijk herkenbare vluchtroutes essentieel. Vorig jaar is gestart met het aangeven van vluchtroutes op de tussenvloer van de hoogbouw van locatie Centrum (locaties 143-157). Momenteel wordt druk gewerkt aan de vluchtwegaanduidingen in de midden- en staalbouw (locaties 001-138, waaronder de exportstraat, het verdeelgebied bloemen en de grote koelcellen). Later dit jaar wordt de rest van de hoogbouw voorzien (locaties 040-098 en 241-298, waaronder het overslagcentrum en de plantenvloer). Hiermee is het gehele gebouw voorzien van vluchtroutes (zie foto).

Verder heeft FloraHolland Aalsmeer - in aanvulling op de reguliere nooduitgangen - verschillende extra vluchttrappen geplaatst. Binnenkort wordt ook vanuit de laadkuil op de 10.80-vloer een vluchttrap geplaatst. Zo is het vanaf iedere locatie in het gebouw gemakkelijk om het gebouw onder alle omstandigheden te verlaten.

Ten slotte worden de vluchtdeuren duidelijker herkenbaar gemaakt met een opschrift. Op die manier is een vluchtroute niet alleen gemakkelijker te herkennen, maar wordt ook extra duidelijk dat de betreffende deuren altijd vrij gehouden moeten worden. Het vrijhouden van de vluchtwegen is een verplichting voor alle gebruikers van de marktplaats. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen zich op de hoogte stelt van zijn plaats in het gebouw en de beschikbare vluchtroutes.

Campagne `Onze marktplaats: veilig op de veiling' In 2008 is bij FloraHolland Aalsmeer de veiligheidscampagne `Onze marktplaats: veilig op de veiling' gestart. De komende maanden ligt de nadruk op brandveiligheid. Iedereen moet zonder gevaar gebruik kunnen maken van de marktplaats. Het is dan ook van belang dat de veiling zorgt dat gebouwen en terreinen aan alle veiligheidsvoorwaarden voldoen. Maar het is nét zo belangrijk dat iedereen in en rond de veiling zich aan de regels houdt. Het is een gezamenlijke marktplaats: veiling en gebruikers zijn er samen verantwoordelijk voor.