Vaker handen wassen?

06/05/2009 15:32

Herôme Cosmetics B.V.

Van de meest voorkomende infectieziekten wordt 80% direct verspreid via de handen(1).

Uit onderzoek is gebleken dat infectieziekten en virussen het meest via de handen worden verspreid. Ministeries van Volksgezondheid van meerdere landen raden de bevolking dan ook aan de handen vaker te wassen om verspreiding van infectieziekten te voorkomen. Handen wassen maakt de handen echter niet virusvrij, aldus Her(oo)me, producent van onder meer een desinfecterende handgel. In de afgelopen twee weken constateerde Her(oo)me dit in de orders voor de desinfecterende gel. Die zijn exceptioneel hoog.

In het dagelijks leven komen onze handen regelmatig in contact met bacteriën die ziektes kunnen overdragen, daarom is het van belang de handen hygiënisch te reinigen en verzorgen. Uit onderzoek is volgens Her(oo)me jaren geleden al bewezen dat virussen en infectieziekten zich het meest via de handen verspreiden. Denk aan handen schudden met iemand die net in zijn/ haar handen heeft geniest of gehoest. Of aan voorwerpen die men vaak aanraakt, zoals een deurklink, toetsenbord of kraan in een openbaar toilet, via welke virussen veelal worden verspreid. Het is dus uitermate belangrijk om juist in deze tijd de handen goed te reinigen.

Volksgezondheidinstanties raden de bevolking aan in ieder geval vaker de handen te wassen met water en zeep, maar deze maken de handen niet virus en bacterievrij. Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat Her(oo)me Direct Desinfect binnen 1 minuut 99,9% van alle schadelijke bacteriën doodt, maar de goede bacteriën laat zitten. De handgel is vergeleken met twee andere merken op de productclaim "effectief bacteriedodend". ( zie onafhankelijk rapport in bijlage).

In deze periode waarin de bevolking wordt aangeraden vaker de handen te wassen vliegt de Direct Desinfect, Handgel van Her(oo)me, de deur uit. "De bestellingen zijn niet aan te slepen en we moeten overwerken om te kunnen leveren aan onze klanten." Nederland is zich dus bewust van de noodzaak van schone handen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.herome.com