Benchmark 2008 Cliënten MEE tevreden

06/05/2009 15:32

Mee Nederland

Afhandeling klachten een verbeterpunt

Cliënten van MEE zijn tevreden over de kwaliteit van de geboden ondersteuning, worden 'prettig en netjes te woord gestaan' en vinden dat MEE gemaakte afspraken trouw nakomt. Ze geven de organisatie gemiddeld een 8,1 en waarderen de ondersteuning van de MEE-organisaties daarmee als goed. Dat blijkt uit de Benchmark Cliënttevredenheid 2008 die MEE voor de tweede keer heeft laten uitvoeren.

Bij het cliënttevredenheidsonderzoek zijn kwaliteitsaspecten als telefonische bereikbaarheid, beantwoording van vragen, verstrekken van informatie, het maken en nakomen van afspraken en de kwalificatie van de medewerkers onderzocht. Met name de rol van de medewerkers wordt door cliënten als positief ervaren. Het gaat hierbij om het persoonlijk contact (vooral het luisteren) in combinatie met de geboden deskundigheid.

Het waarderingscijfer van 8,1 is exact gelijk aan de uitkomst van de Benchmark Cliënttevredenheid die MEE in 2006 voor het eerst liet uitvoeren. Directeur Kees Korthals van MEE Nederland ziet daarin een belangrijk signaal: 'Het is een teken van een consequent beleid en werkwijze. Onze persoonlijke aandacht voor de cliënt en de kwaliteit van de geboden ondersteuning hebben we vast kunnen houden. Het is hopelijk ook een signaal aan cliënten dat men bij ons in goede handen is. '

Verbeterpunten

Vanzelfsprekend zijn er ook verbeterpunten in het onderzoek naar voren gekomen.

Blijkt de MEE-medewerker als persoon en deskundige door de cliënt zeer gewaardeerd, als deze door ziekte of vakantie verhinderd is en vervangen wordt, wordt dit door de cliënt als lastig ervaren. Zogenaamde 'flexibele teams' moeten dit in de toekomst gaan voorkomen.

Een luisterende organisatie staat open voor verbeteringen. MEE hecht dan ook veel waarde aan een goede klachtafhandeling. Deze klachtafhandeling kan volgens het onderzoek nog beter en efficiënter worden opgepakt.

Vergelijking met 2006

De goede telefonische bereikbaarheid, het beantwoorden van vragen en het verstrekken van informatie werden ook in 2006 door de cliënten als positief ervaren. Ook bleek het persoonlijke contact met de MEE-medewerker gekoppeld aan de grote mate van deskundigheid een belangrijke factor. Verder blijken de cliënten door de jaren heen loyaal aan MEE. In 2006 was de dienstverlening aan ouderen nog wel een aandachtspunt. Vanwege de toenemende zorgvraag van ouderen voor de komende jaren is dit direct met succes opgepakt. Hierdoor is dit in 2008 geen punt van zorg meer geweest.

Einde persbericht





http://www.mee.nl